Az oligarchák luxusvillát építenek egymásnak, és minden fát kivágnak

  • narancs.hu
  • 2016. december 9.

Hírnarancs

Tarlós nem adja az Erzsébet teret Orbán Viktornak, a nemzet gázszerelője a nemzet építőjének épít luxusvillát. Az I. kerület fideszes polgármestere fillérekért osztogatja a várbeli lakásokat, a magyar börtönök pedig veszélyes bűnözőkkel vannak tele.

A polgármester a várúr

Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze. Hogy ki lakhat a valódi piaci ár töredékéért a várban, az titok, a képviselők számára is csak öt évvel később derül ki, amikor meghosszabbítják a szerződéseket – írja az Index. Most kezdenek tehát kibukni a 2011-es simlik, így például az, hogy Torma Szilvia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Állami Szerződéseket Vizsgáló Főosztályának vezetője a Mátyás-templom mellett bérel egy 86 négyzetméteres lakást havi 98 ezer forintért. De ez csak egy példa a sokból, rengeteg fideszes, a Fideszhez köthető vagy a polgármesternek kedves ember bérelhet lakást fillérekért. A budai vár az ország egyik frekventált része, a műemléki környezetben alig lehet bérlakást találni, pláne nem egy külvárosi panel áráért. Maga a polgármester 2013 óta a Táncsics utcában bérel egy 71 négyzetméteres lakást havi 81 ezerért. Ráadásul a műemléki védettség alatt nem álló önkormányzati ingatlanokat el is lehet adni azoknak a bérlőknek, akik már legalább 5 évet laknak ott.

Tehenekkel támadt a közmunkás

Egészen abszurd történeteket gyűjtött össze a Roma Sajtóközpont magyar börtönökből. Azt már megszokhattuk, hogy az ország legnagyobb bűnözői valahogy mindig megússzák, ám ritkán nyerünk bepillantást a másik végletbe, mikor például valakinek azért kell börtönbe menni, mert úgy üldögélt a háza előtt, hogy éppen nem voltak nála a papírjai.

István sört ivott az utcán. Sört. A 22 éves parkgondozó, hajléktalan fiatalemberre egy-egy alkalommal 50 és 100 ezer forint közötti bírságot szabtak ki a dobozos sörért a rendőrök. Van, hogy egy nap kétszer is jönnek, vagy párban járnak a rendőrök, és először az egyik bünteti meg, utána a másik. Közterületen való alkoholfogyasztásért és koldulásért Istvánnak összesen 1 millió 550 ezer forintnyi bírsága gyűlt össze. Nagyjából 300 napot ül börtönben ezért. További elképesztő történetetek itt.

Tarlós épelméjű ajánlatokra számít

A főváros arra számít, hogy az eddigieknél kedvezőbb árajánlatok érkeznek a 3-as metróvonal infrastrukturális felújításának tendereire, amelyeket a kiviteli tervek alapján írnak ki – közölte a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. „Arra számítunk, hogy épelméjűbb árajánlatok érkeznek be, amik az infrastruktúra-felújítás de facto megkezdését lehetővé teszik” – fogalmazott Tarlós az MTI szerint. A tervek szerint a déli szakasz felújítása 2017. június 15-én indul és 2018. szeptember 30-ig tart, az északi szakasz teljes lezárása 2017. október elsején kezdődik és 2018. szeptember 30-án fejeződik be, a középső szakaszt 2018. október elsején zárják le és 2019. szeptember 26-ára fejeződnek be a munkák. A Lehet téri és a Nagyvárad téri állomások és a csatlakozó pályák felújítását 2019. szeptember 27. és 2020. február 10. között végzik el. A felújítás során éjszakai és hétvégi munkavégzéseket is terveznek – közölte a főpolgármester. Tarlós kitért arra, hogy az említett költségcsökkenés lehetőségét arra alapozza, hogy egyrészt a kiviteli tervek alapján történhet az ajánlattétel, másrészt a hiányzó engedélyek megszerzése a korábbiaktól eltérően nem a vállalkozó feladata lesz, azok megszerzését a BKV magára vállalta. Továbbá a BKV által nyújtandó szolgáltatások most már önköltségen kerülnek elszámolásra a korábbi piaci árakkal szemben, és a szerződés több pontjának előírását egyértelműbbé tették a kiírásban, a vállalkozói felelősségi körök jobban definiáltak. Ha kedvező ajánlatok érkeznek, az ütemterv tartását garantálják – mondta a főpolgármester, kitérve arra, ha továbbra is „értelmezhetetlen” árajánlatok érkeznek, akkor az ütemterv nem tartható, hacsak az állam többletfedezetet nem biztosít, amit azonban „nem nagyon” tanácsolna, mert az európai uniós forrásokat is veszélybe sodorhatja a további költségnövekedés.

Tarlós István a 3-as metrón

Tarlós István a 3-as metrón

 

Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az Erzsébet tér állami tulajdonba vételéről szóló törvényjavaslat miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul, mert azzal nem ért egyet.
 A Kopaszi-gát mellé tervezett 120 méteres toronyház kapcsán arról beszélt, hogy a magas házak „jelek”, és minden jelentős világvárosban vannak ilyenek. Budapesten két terület biztosan alkalmas ilyen toronyházak építésére városrendezési szempontból: az egyik az Árpád híd pesti hídfőjének környezete, a másik a Csepel-sziget északi vége.

Mészáros Lőrinc minden fát kivág

Budapest egyik legértékesebb ingatlanán épít luxusvillát a Mészáros és Mészáros Kft., méghozzá feltehetően Szíjj Lászlónak, aki a Duna Aszfalt tulajdonosa – számolt be a 444. A hegy tetején lévő erdős terület 2012-ben még közpark volt, aztán hirtelen gyorsasággal privatizálták, átminősítették, és kiadták rá az építési engedélyt. Noha az építési engedélyben kikötötték, hogy a fák egy részének maradni kell, a lap szerint mindet kivágták. A lap információi szerint Szíjj egyébként most is az utcában lakik, a szomszédban bérel egy luxuslakást.

Ma Szijjártó hazudott Pharaonról

A külgazdasági és külügyminiszter Demeter Márta MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére válaszolva azt írta: „A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs arra vonatkozó információja, hogy Pharaon úr belépett-e Magyarországra a részére kiállított, tartózkodási engedély felvételére jogosító vízummal” – számolt be a hvg.hu. Pedig ahogy a Magyar Narancs megírta, Pharaon éppen a külügy közvetítésével tárgyalt Tarsoly Csabával a Quaestor bedőlése előtti hetekben. A tárgyaláson Magyar Levente, a külügy államtitkára is jelen volt, a találkozó tényét ráadásul a minisztérium is elismerte. Ahogy lapunk feltárta, az egyebek mellett terrorizmus támogatásával is megvádolt Pharaon többször is járt Magyarországon, seregélyesi látogatásáról a helyi Kisbíró című lap még fotókat is közölt.

Pharaon Seregélyesen

Bizonyíték: Pharaon Seregélyesen

Fotó: Kisbíró

Figyelmébe ajánljuk