Ákos lógó nyelvvel rohan Kövér László után… – ééés sikerült neki, felülmúlta!

  • narancs.hu
  • 2015. december 14.

Hírnarancs

Lesz népszavazás az olimpiáról, L. Simon nem tud hibázni, ahogy a TEK sem. Volt örömünk is, láttuk Esterházy Pétert. Hétfői hírek.

Ez friss, ezzel kezdjük: két népszavazási kérdést is átengedett hétfői ülésén a Fővárosi Választási Bizottság: a budapestiek megmondhatják véleményüket a 2024-es olimpiáról és a Városliget átalakításáról is – adta hírül az Index. A részletekről és a Fidesz népszavazásokhoz fűződő, ellentmondásos érzelmeiről itt írtunk.

Kövér után kinyújtott nyelvvel: ő Ákos

Hangos volt tegnap a sajtó attól, hogy mennyi butaságot mondott Kövér László a Fidesz kongresszusán. Például ezt: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha unokákat szülhetnének nekünk.” Akik felháborodtak ezen, azok mától negatív terhességi tesztet fognak Kövérnek küldeni, eközben az Index írt remek cikket arról, hogy Kövér Lászlónak vélhetően semmi fogalma arról, amiről beszél. (Ha van, az még nagyobb baj.)

Jól nyomja?

Jól nyomja?

Fotó: MTI

De most nem is ezt akartuk mondani, hanem hogy Ákos, tudják, a „konzervatív ikon”, aki nagyobb koncertjei előtt mindig rányelvel a legfrissebb fideszes marhaságokra, a menekültekkel kapcsolatos szégyenletes véleménye után most a nőkről is elmondta, amit gondol. A 444.hu szemlézte az Echo Tv adását, ahol a mágus ilyeneket mondott:

– A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem.

– Nem az a dolguk?

– Nem az a dolguk.

– Mi a dolguk a nőknek?

– Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni.

Komoly támogatás Merkel mögött

Kongresszust tartott a CDU, ahol Angela Merkelt óriási ováció fogadta a tudósítások szerintA német kancellár Magyarországot is szóba hozta beszédében, amelyben többek közt ezt mondta: alapvető emberi kötelessége volt Ausztriának és Németországnak beengedni korlátozás nélkül a menekülteket, miután Budapestről gyalog indultak neki az útnak szeptember 4-én. „Menekültek ezrei ragadtak Budapesten, majd indultak el gyalog az autópályán Ausztria felé. Ez a helyzet próbára tette európai értékeinket. Ez nem volt sem több, sem kevesebb, mint emberi kötelesség” – fogalmazott. A hírek szerint a közönség kilenc percig tapsolt Merkelnek. Arról is beszélt, hogy a multikulturalizmus egy hazugság, ellentéte pedig az integráció.

Ki jön az én utcámba?

Ki jön az én utcámba?

Fotó: MTI/EPA

„Állítólag” nagy „veszélyben” volt Orbán

Az ember nem győz csodálkozni, mennyi disznóság tud egy nap alatt lepörögni ebben a kis országban, erre még a Népszabadság is rátesz. Komoly arccal lehozták, hogy a kormányfőt „ki kellett menekíteni”, mert hogy valódi merényletet tervezett ellene a két, majdnem nyugdíjaskorú férfi. Nyilván ez a hír most jól jön kármentés gyanánt, hiszen két hete a TEK-en röhögünk, de most bebizonyosodott, hogy a mi készülékünkben van a hiba. Bocsi, TEK! Ja, ha ez az infó (vagy dezinfó?) mondjuk az egyik propagandalapban jelenik meg, mindenki röhögne rajta. De így hír lett belőle! Ügyes.

L. Simon megint gyarapszik!

Nemcsak habonyi lerúgásokból áll a világ, vannak azért emberbaráti szempontok is a Fideszben – erre példa L. Simon, aki barackozhat kedvére, megalázhatják őt ezerszer Fekete Györggyel, de azért a kasszánál ő is mindig jól jár. A Blikk írta meg most, hogy L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter „egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalapkezelő földárverésén december elején”. A fitneszedzőként dolgozó Vass kicsivel több mint 21 millióért jutott a területhez, ami Nadap mellett található. L. Simon felesége jól járt, mert hektáronként 617 ezer forintért szerezte meg a földet, miközben a közeli Velencén közel 3 millió forint/hektár áron keltek el a meghirdetett állami földek.

Egy jó hír

A nap öröme volt látni Esterházy Pétert az Index videóján, amit mindenki figyelmébe ajánlunk, ha még nem látta volna. EP nemes, EP nagyszabású, EP emberi, EP mosolyog. Szűts Miklós festővel beszélnek új, közös könyvükről, jó tíz percben. Vétek kihagyni.

Figyelmébe ajánljuk