Amerikában hánynak a korrupt magyaroktól

  • narancs.hu
  • 2014. október 17.

Hírnarancs

Az USA-ból kitiltott kormányzati szereplők, nemzeti bulvártévé, megkergült Schiffer András. Teljesen őrült hírek pénteken.
Habony Árpád és barátai

Habony Árpád és barátai

 

Micsoda nap volt ez Habony Árpád számára! Róla szóltak a hírek, vele volt tele a sajtó. Pedig Orbán Viktor – nyugdíjas emberek utcai összeverésében közismerten jeleskedő – tanácsadója reggel még csak egy felettébb szórakoztató pletyka hőse volt: a Népszava ugyanis úgy értesült, hogy Habony javaslatára hamarosan (talán már jövő ősszel) elindíthatja nyilván dicsőséges és tartalmasan szórakoztató adását egy úgynevezett nemzeti bulvártévé, amivel végre lenyomhatnák idegen szívű ellenségüket, az RTL Klubot. Az MTVA lendületesen cáfolta a híresztelést, ami ennyitől persze simán lehet oda-vissza igaz is, és akkor már csak azon kellett volna fantáziálni, hogy miféle infernális műsorokkal áll majd elő a csatorna számára a Fidesz úgynevezett szellemi holdudvara Kálomistától Rákay Fülöpig, ám ekkor robbant a bomba…

Hisz kiderült, hogy Habonyt, valamint Vida Ildikót, a NAV elnökét, Heim Pétert, a Századvég vezetőjét és még kábé 10, a kormányhoz igen közel álló embert tiltólistára tett az USA. Mi fel tudnánk sorolni úgy száz jó okot is erre, de hogy Amerika konkrétan miért döntött úgy, hogy ezeket a figurákat nem engedi országa területére lépni, már kicsit homályosabb ügy – volt, még a hír kirobbanásakor. Azóta az USA budapesti nagykövetsége megerősítette azt a verziót, amelyet a 444 vázolt először: eszerint a most seggbe rúgott, teljesen gátlástalan és brutálisan ostoba emberek amerikai cégekből próbáltak súlyos kenőpénzeket kizsarolni azért, hogy aztán ezeket a cégeket bevonják az állami megrendelések bűvkörébe. Valakinek aztán feltehetően elege lett Amerikában a sötét tahók sötét tahó módszereiből, és felemelte a telefont. Tovább csinosítja az ügyet, hogy a NAV amerikai cégek ellen indított vizsgálatot, és jó oka van mindenkinek azt hinnie, hogy ezek, hogy, hogy nem, éppen azok a cégek voltak, amelyek nemet mondtak a magyar fél által vágyott korrupt ügymenetre. Mindenki készüljön fel a magyar kormány kommunikációjára az ügyben: igen sokat fogunk nevetni ezen az elkövetkező napokban, néha pedig kicsit sírni. Barack Obama pedig retteghet, hisz most már elkerülhetetlenül jön majd az Andrássy útra Bayer Zsolt, Bencsik András és az újabb, dúlt keblű békemenet, hogy tiszteletet követeljenek a világhíres magyar korrupciónak.

Vonatkozó csemege: Schiffer LMP András a Facebookon kommentálta a fenti hírt, és ezzel ő lett ma a magyar közélet legbutább embere, ami, lássuk be, egy ilyen mezőnyben igen jelentős teljesítmény. A szöveget teljes terjedelmében idemásoljuk, mert minden fordulata arany: „Az Egyesült Államok korrupcióval érintett magyar üzletemberektől tagadja meg a beutazást. Nagyon helyes! Remélem ugyanezzel a lendülettel megtiltják a GMO-s cégek lobbistáinak kiutazását Brüsszelbe, továbbá a korrupciós pénzek beutazását az Amerikához kötődő off-shore paradicsomokba.”

Napi rossz európai hír, hogy már Franciaországban, Dániában és Spanyolországban is újabb ebolagyanús esetek bukkantak fel. Magyarországon viszont továbbra sincs ok a pánikra.

Figyelmébe ajánljuk