A Fidesz egyszerűen képtelen elfogadni azt, hogy itt-ott veszített

  • narancs.hu
  • 2014. október 16.

Hírnarancs

Ezért, ahol tud, újraszámoltatja a voksokat, Újpalotán állítólag a szavazást is megismétlik. Kósa Lajos mellényúlt, a Simicska–Orbán-harc pedig bedurvulhat. A hírhamisító megint új posztot kapott, Toldi-film pedig egyelőre nem lesz. Hírek csütörtökön.

Nem nyugszik a Fidesz, a párt – alighanem központi utasítás alapján – ahol tudja, újraszámoltatja a szavazatokat. A kormánypárt új választást követel Salgótarjánban, Pásztón és Martfűn is – írja az Index. Ezeken a településeken ugyanis nem nyertek. Szintén a portálon olvasható, hogy a „15. kerületben az Index információi szerint a helyi választási bizottság csütörtökön elrendelte a polgármester-választás és két helyi választókerületi képviselő-választás megismétlését”. A Fidesz azt kifogásolta, hogy Hajdu László, a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje az összes ellenzéki párt jelöltjeként tüntette fel magát több internetes fórumon, illetve helyi újságban. A jobboldali párt szerint Hajdu a programját bemutató választási hirdetésben is valótlanul állította, hogy a DK mellett az Együtt, az MSZP, az MLP, a PM és egy civil szervezet is mögötte állnak jelölő szervezetként. Ezzel kapcsolatban idéznénk Schiffer Andrást, aki a Fb-n ezt írta: „Sztem ismételjék akkor meg a parlamenti választást is, mert a Fidesz például valótlanul állította, hogy Magyarország jobban teljesít. Be tudom bizonyítani. Vicc. A rákospalotai Hajdúról mindenki pontosan tudta, hirdetés nélkül is, hogy kik állnak mögötte.” A hvg.hu-nak László Róbert, a Political Capital elemzője azt nyilatkozta: „Ilyet még nem hallottam, hogy egy választást megismételtek volna azért, mert egy hirdetésen nemcsak a jelölő szervezet logója szerepelt, hanem a támogatók között még azokat a szervezeteket is felsorolták, akik kívülről támogatták a jelöltet azzal, hogy nem indítottak senkit ellene.” Szerinte a döntés lavinát indíthat el. Eközben a hvg.hu arról ír, hogy a diósdi idősek otthonában is kiadták, hogy kire kell szavazni. Önök mit gondolnak? Milyen színű volt a jelölt? Ja, és Zalában máris sikerrel óvott egy fideszes!

A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás 96 eredményét támadták meg csütörtök délig: 23 településen a polgármester-választás, 17 településen az egyéni listás választás, 16 település 49 egyéni választókerületében a képviselő-választás, továbbá egy megyei közgyűlés, valamint hat települési nemzetiségi választás eredménye ellen érkezett jogorvoslati kérelem – közölte az MTI a Nemzeti Választási Iroda adataira hivatkozva.

Kósa Lajos tévedett – és akkor még finoman fogalmaztunk. Egy nap alatt cáfolta Gulyás Gergely fideszes párttársa, Kósa Lajos szerdai bejelentését, hogy a most bevezetett 5 éves önkormányzati ciklus helyett 2024-től visszaáll az eddig alkalmazott 4 éves választási időszak. A leköszönő debreceni polgármester erről egy debreceni fórumon beszélt, de az Index információi szerint ezzel a Fidesz politikusait is meglepte. Gulyás a hírportálnak azt mondta, hogy nincs ilyen szándék a kormánypártban.

Durvulhat a Simicska–Orbán-harc. A mai Figyelő írta azt, hogy „messzire került a konszolidáció a Simicska Lajos és a kormányfő közötti konfliktusban. Ma már azt hallani, hogy átbillent a konfliktus, végleg elmérgesedett a vita, nincs esély a megállapodásra. A lap szerint még akár az is előfordulhat, hogy Orbán rosszul jön ki a meccsből. Egy forrás azt mondta a Figyelőnek, hogy az biztos, hogy sebeket fog kapni a miniszterelnök. A tűzhöz közel állók szerint a felek eljutottak addig a pontig, ahonnan nincs visszaút, csak a támadás.” Hát csak gyerünk, fiúk!

Az MKB elég gyorsan Lázár Jánoshoz került.

Papp (akkor hamisítok, amikor kérik) Dániel újabb jó kis állást kapott az MTVA-nál. Az Index azt írta: „Ismét Papp Dániel lesz az MTVA új tartalomszolgáltatási igazgatója, és ezentúl az egész hírosztály az ő hatásköre alá tartozik majd, azaz nem lesz külön hírigazgató. Papp Dániel immár sokadszor lép előre jelentőset  a ranglétrán – annak ellenére, hogy neve összeolvadt a riporthamisítás műfajával.” És az MTVA még cáfolja, hogy Papp a Cohn-Bendit-anyaggal hamisított volna!

Az Európai Parlament (EP) frakcióvezetői csütörtökön úgy döntöttek, hogy az EP plenáris vitát folytat a magyarországi helyzetről jövő kedden Strasbourgban.

Úgy tűnik, nem lesz Toldi-film. Igen, Andy Vajnáéknak nem kellett Pálfi György. Az esetről mi is megemlékeztünk, részletek itt. Ez nagyon szomorú!

Figyelmébe ajánljuk