Baloldali szarkavarás – Falus el, de Bokros se kell

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 29.

Hírnarancs

Falus Ferenc feladta, lehet örülni, Bokros az élre tör, de most jön még csak a java, Schiffer Andrásnak pedig már-már némi Internacionálé-hiánya van. Képzeljék, túlpörgés veszélye fenyegeti a CÖF-öt. Mindeközben Hongkongban folyamatos harc dúl tüntetők és rendőrök között. Megvan a nemzet két új színésze, és jön Zsótér Othellója.

Falus érti a viccet

false

Falus Ferenc hivatalosan is visszalépett. Nem tudjuk, olvasta-e az e heti szerkit, de ma közös sajtótájékoztatón jelentette be Magyar Györggyel együtt – Gyurcsány Ferenc, Szigetvári Viktor és Bokros Lajos társaságában –, hogy Bokros Lajos javára visszalépnek a főpolgármester-jelöltségtől. A legfrissebb információk szerint azonban a PM után az MSZP sem áll be Bokros mögé.

 

Schiffer az Internacionáléra buzdít

A „megbokrosodott baloldal” jelenséget eközben Schiffer András szinte elsőként kommentálta: „Szóval akkor Bokros. Az a Bokros, aki öt évig üldögélt a brit konzervatívokkal, a klímaváltozást tagadó Klausékkal, a Kaczynskiakkal, továbbá még néhány, enyhén széljobber alakulattal közös brüsszeli frakcióban. Gondolom az következik, hogy akik egész nyáron Falust castingolták, most kiállnak a színpadra, fejükre húznak egy bohócsipkát, eléneklik az Internacionálét és magabiztos arccal várják a kétharmadot. Ahogy szokták.”

Cserhalmi György és Bitskey Tibor

lett a Nemzet Színésze, őket választották a nemrég elhunyt Sztankay István és Avar István „helyére”. A 2000-ben Schwajda György javaslatára alapított elismerésről ma délután döntöttek, Máthé Erzsi, Törőcsik Mari, Molnár Piroska, Tordy Géza, Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Király Levente személyesen, míg Psota Irén, Berek Kati és Gera Zoltán telefonon keresztül vett részt a tanácskozásban.

„ha igen, akkor igen”

Törvényt fogadtak el Kaliforniában a szexuális erőszakról – írja a 444.hu. A „ha igen, akkor igen” elvű jogszabály kimondja, hogy a csendben elfogadás vagy a nem ellenkezés nem jelent beleegyezést. Sőt, a tervezet szerint szexuális együttlétre nem adhat beleegyezést részeg, kába, alvó, eszméletlen lány. Csak a határozott igen jelent igent, csak ilyenkor lehet szexuális kapcsolatot létesíteni.

Zalán Jánosé a Magyar Színház

A színészt nevezte ki a Pesti Magyar Színház élére az emberi erőforrások minisztere. A méltán híres színművész, az NKA Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője 2015. január 1-jétől kezdi meg munkáját.

Miért, a Nemzeti talán szép?

Miért, a Nemzeti talán szép?

Fotó: Narancs

Beszól a CÖF

Levelet írt a CÖF az USA elnökének. De a magukat „Magyarország egyik legjelentősebb polgári közösségeként” aposztrofált szervezet nem ám csak Obamát tette helyre, jutott az okításból az Ökotársnak is. A békemenetes uraknak ez már rutinfeladat, nemrég szintén levelezésbe próbáltak bonyolódni Obamával, itt megírtuk, milyen látványos sikerrel.

„Ilyen a Tienanmen tér óta nem volt”

Demokráciáért tüntetők tízezrei árasztották el Hongkong belvárosának utcáit, megbénítva a város közlekedését – ez látható a hvg.hu fotógalériájának képein. Az elmúlt három napon több mint 40 ember sérült meg, és többtucatnyi tüntetőt vettek őrizetbe. Az Occupy mozgalom támogatóiból és diákokból álló tömeg ragaszkodik hozzá, hogy a 2017-es kormányzóválasztáson Hongkong önállóan állíthasson jelölteket, Peking viszont fenntartja magának a jelöltállítás jogát.

Zsótér Othellót rendez

Most szólunk, hogy október 25-én mutatják be Zsótér Sándor rendezésében a Stúdió K-ban W. S. Othello címmel a néger mór történetét – többek között Kaszás Gergő, Kovács Krisztián, Rába Roland, Nagypál Gábor és Földeáki Nóra szereplésével.

Figyelmébe ajánljuk