Becsináltak: népszavazással kapcsolatos pánikreakciók a Fidesz csúcsain

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 12.

Hírnarancs

Orbán Viktor álmodott egy szép világot, zuglói migránsteleppel… meg salgótarjánival, szegedivel.

Reggeli Kósa

Egyenesen Kötcséről szaladt a tévébe a Fidesz frakcióvezetője, hogy az M1-en már reggeli mellett megtudja a kedves néző: „a választópolgárok referendumon kialakított álláspontja nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak.” Arra ugyan nem tért ki, hogy mégis mire, ám elég árulkodó, hogy Kósa azt hangsúlyozta: „ostobaság az ellenzéki vélekedés, amely szerint a kvótareferendum Magyarország unióból történő kilépésének előkészítése lenne.” Mondta ezt, miután kijelentette: „még nem volt példa arra, hogy az EU figyelmen kívül hagyjon egy népszavazási eredményt, ha ez most mégis megtörténne, annak beláthatatlan politikai következményei lennének.”

Túltolt kampány

Hiába költöttek el százmilliókat a kampányra, úgy tűnik, az efféle pánikkeltésre már nem annyira vevők a népek. Legalábbis ez derül ki az Index cikkéből, melyben azt írják: „hiába a rengeteg plakát és olimpiai egyperces híradó, csökkent augusztusban a kvótanépszavazás kérdésére nemmel válaszolni akarók aránya, és nőtt a bizonytalanoké. Főleg a jobbikos szavazók gondolták meg magukat egy hónap alatt. A részvételi arány továbbra is a határon billeg, így egyelőre megjósolhatatlan, hogy érvényes lesz-e végül az október 2-i népszavazás.”

Orbán a naivakról és a cselre készülőkről

Kósa tévés bejelentkezése afféle hangolás volt csak a mai nagy mutatványhoz, Orbán Viktor napirend előtti parlamenti fellépéséhez. A miniszterelnök beszédéről itt olvashatnak kimerítő beszámolót, sőt meg is nézhetik. Tény, hogy sok mindenről szó esik benne, de valójában egyvalamiről szól, a népszavazásról. A beszédből a következő két gondolatot emelnénk ki: 1. A bajt azok a pártok és kormányok okozták, melyek naivitással válaszoltak a bevándorlás által támasztott kihívásokra. 2. Brüsszelben cselre készülnek, mert ha nem boldogulnának a nemzetállamokkal, akkor majd boldogulnak baloldali városokkal. Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd „leboltolják” Zuglóval, Salgótarjánnal vagy Szegeddel.

false

 

Fotó: MTI

Logikus, ugye? Először voltak a hülyék, aztán a gonoszak, úgyhogy most már tényleg a végvári vitézeken a sor.

És az MSZP-n.

Migráns? Oda? Soha!

Orbán felvetését a szocialisták frakcióvezetője, Tóth Bertalan e szavakkal cáfolta: „Egyetlen, az MSZP által vezetett település sem kíván migránsokat betelepíteni a saját területére.” Tóth elmondta még, hogy „az MSZP 29 képviselője országos körútra indul, amelynek állomásain arra próbálják rávenni a választókat, hogy ne vegyenek részt az október 2-i kvótareferendumon” – írja az MTI.

false

 

Fotó: MTI

 

Csak röviden: repülő fideszesek

Megszavazták a képviselők, vád alá helyezhető Mengyi Roland, „a megtestesült korrupciógyanú” – írja a Magyar Nemzet.

Távozik Farkas Flórián az európai ügyek parlamenti bizottságából, miután a politikus az elmúlt két évben alig vett részt annak munkájában. Helyére a KDNP politikusa, Hollik István ül – ezt a Hír Tv hozta.

Meghalt Csoóri Sándor

Életének 87. évében meghalt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, író, a nemzet művésze – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn az MTI-vel. Az alkotót hosszan tartó súlyos betegség után érte a halál hétfő kora hajnalban. A kormány Csoóri Sándort saját halottjának tekinti.

false

Fotó: MTI

Meseautók

„A következő négy évben összesen 7,5 milliárd forintot szán a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a külföldi missziók autóinak cseréjére – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában szombaton megjelent felhívásból” – írja a Népszabadság.

Három, egyenként 2,5 milliárdos keretű beszerzést írtak ki a következő témakörökben:

1. külképviseleti szolgálati gépjárművek beszerzése európai országokba,

2. külképviseleti emelt kategóriájú, szolgálati gépjárművek beszerzése európai országokba,

3. külképviseleti szolgálati gépjárművek beszerzése Európán kívüli országokba.

Azt nem közlik, konkrétan hány autóra szeretnék elkölteni ezt a nagy kazal pénzt. Nyilván kevesebbre, mint gondolnánk.

Figyelmébe ajánljuk