Orbán elsüllyesztené a migránsok hajóit

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 11.

Hírnarancs

Matolcsy nemcsak a nőjét, de az anyját is jól (el)tartja. A hétvégén szintet lépett az orbáni gyűlölet, Gyurcsányék pedig dalban mondták el. Hétvégi hírek.

Tengerbe vele

Nyugi: ez (még) csak illusztráció

Nyugi: ez (még) csak illusztráció

 

Orbán elsüllyesztené a Földközi-tengeren átkelő migránsok hajóit, úgy, ahogyan annak idején a római hadvezérek tették – derül ki a pestisracok.hu írásából, amely a hétvégi, kötcsei polgári pikniken elhangzott beszédről tudósít. Nem kell azonban megrémülni, hiszen keresztény országunk vezetője szándékozna ebben az esetben némi emberséget mutatni, ugyanis a süllyedő hajókról azért kimentené a kedves bajba jutott embertársakat, de csak azért, hogy aztán visszaküldhesse őket oda, ahonnan jöttek. „Ám amikor illetékes fórumokon erről beszélek, néhányan ígéretesen tartózkodnak, de az európai elit még csak nem is érti a felvetést, hanem azon tanakodik, hogy hogyan lehetne még jobban és odaadóbban ellátni a világ özönlő szegényeit.”

Veszélyben a keresztények

Legalábbis most már a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) is rápörgött a témára, hiszen ha már alakulóban van a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság, akkor úgy kerek a történet, ha hivatalos közleményben kéri a MEÖT elnöksége tagegyházainak gyülekezeteit, hogy közösen könyörögjenek vasárnap a keresztény Magyarország és Európa megmaradásáért.

Matolcsy a szeretője anyjával is roppant bőkezű

Talán a MNB sajtóirodáját elhagyó hivatalos tájékoztatás lehet az évtized egyik legviccesebb válaszadása, hiszen a nyilvánosság innen értesült arról, hogy Matolcsy György válni készül, méghozzá azért, mert viszonya van a feltűnően sok fizetést kapó Vajda Zitával. A történet azonban nem állt meg itt, időközben az is kiderült, hogy mind a hat MNB-s alapítvány megbízásokkal látta el azt a céget, ahol Matolcsy feltételezett szeretőjének anyja is dolgozik, sőt három alapítványnál egyenesen Vajda Zita anyja, Vajda Péterné végezte a könyvelési feladatokat.

Ha nem mondjuk rá, hogy szegény, akkor nem is éhezik

Efféle logika vezethette Rétvári Bencét, amikor azt találta mondani, hogy az elmúlt hat évben megfeleződött a szegény gyermekek száma Magyarországon. Annak érdekében, hogy ez a kijelentés ne tűnjön ordas nagy kamunak, az államtitkár úr konkrét számokkal is operált: míg a 2010/2011-es tanévben 476 ezer hátrányos helyzetű (HH) fiatal volt (a teljes létszám 28,5 százaléka), addig a 2015/2016. tanévben csak 212 ezer (az összlétszám 14 százaléka). Ezzel az állítással valóban nem lehet vitatkozni, hiszen papíron tényleg kevesebb a HH-s gyerekek száma, de nem azért, mert jobb hely lett ez az ország, hanem, mert megváltoztatták a HH-s fiatalok besorolását: eleve kevesebb gyerek kapja meg ezt a statisztikai státuszt.

Egy újabb dal, ó jaj! De legalább nem került sokba

„Csak a szeretet kell” című kampánydallal és videóklippel sokkol minden jó ízlésű embert Gyurcsány Ferenc. A DK nagyon büszke erre az opusra, amely mindössze ötvenezer forintba került. Persze, azt senki nem vitatja, hogy lehet borzalmas dalokat drágán és szinte ingyen is készíteni. A kérdés inkább az, hogy minek.

Figyelmébe ajánljuk