Bejön a reklámadó – Vegyen ön is labdarúgó-világbajnokságot!

  • narancs.hu
  • 2014. június 1.

Hírnarancs

Mesterházy motoron, Orbán buszon, Lázár útitársai és a többiek. A foci-vb kilós áru. Ez volt a hétvége.

Nagyot csalódott, aki azt gondolta, hogy ez a hétvége a Magyar Szocialista Párt megújulását vagy legalábbis a szocialisták megújulásának ígéretét hozza. Ehelyett azt hozta, amit vártunk, időhúzást. Noha szombaton összeült a párt választmánya, ráadásul csak VIP-tagokkal, ám ettől még nem lett új elnöke az MSZP-nek. Majd júliusban… Addig Botka László vezeti ideiglenesen, és ha tetszik neki, akkor valószínűleg véglegesítheti is magát, de ki adna fel bármit is egy ilyen bizonytalan pozícióért? Lám, lám, Szanyi Tibor, aki hamarosan capt. Szanyiként vitézkedhet Brüsszelben, szóval ma már neki se jutna eszébe, hogy megreformálja a megreformálhatatlant. Most csak két dolog biztos: az egyik, hogy Tóbiás József lesz a frakcióvezető, a másik meg, hogy Mesterházy Attila nagyon kúl akart lenni azzal, hogy motorral érkezett a saját kivégzésére. Meg is tapsolták, és valószínűleg lelkesebben, ahogy ő tapsolt mást e régi képen.

Innen hová?

Innen hová?

Fotó: Narancs

De meg fogják tapsolni hétfőn azt a fideszes képviselőt is (igaz, nem a szocialisták), aki holnap készül benyújtani azt az egyéni képviselői indítványt, hogy iszonyatosan adóztassák meg a médiapiac nyertes szereplőit. Az atv.hu úgy tudja, a reklámadó leginkább azokat a cégeket érintheti, amelyek nagyot karmolnak, a tervezet szerint ugyanis az adóalap félmilliárd forintot meg nem haladó része után nem kell a cégeknek reklámadót fizetniük. 5 milliárd forintig 1 százalékot, az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó, de 10 milliárd forintot meg nem haladó része után 10 százalékot, 10 milliárd forintot meghaladó, de 15 milliárd forint alatt 20 százalékot, 15 és 20 milliárd között 30 százalékot, míg a 20 milliárd forintot meghaladó rész után 40 százalékot kell adózniuk a médiavállalatoknak.

Arra emlékeznek, hogy Orbán és Tarlós utaznak a buszon, és akkor Orbán meglátja a balettintézetet? Na, ez sem úgy történt, ahogy akkor hittük volna. Szó sincs államosításról, nem lesz belőle se pártház, se pártiskola, nem is csókos kapta meg (egyelőre). Ha csak a keleti nyitás nem számít smárolásnak. Mindenesetre a vs.hu híre alapján a legendás épületet közel-keleti befektetők vásárolták meg.

Az Origo viszont kiderítette, hogy kik voltak azok a szerencsés káderek, akik Lázár Jánossal mehettek havajozni. Nos, az egyikük Sonkodi Balázs, aki egy korábbi kimutatás szerint a Miniszterelnökségen dolgozik politikai tanácsadóként, a másik pedig Perényi Zsigmond, aki a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság titkára, ám nem emiatt híres. Sokkal inkább arról, hogy ő volt az a vadász, akit tavaly, Lázár híres vadászatán megpálcáztak.

5 millió dollár. A Sunday Times szerint ennyivel kente meg a FIFA-illetékeseket Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát megszerezve szülőhazája számára. A részletek itt, ám ha belegondolunk, mekkora dologról van szó, azt kell mondjuk, hogy a FIFA-ban olcsójánosok ülnek, hiszen nálunk egy komolyabb hazai lottónyertes is simán állhatta volna ezt a cechet, hát még egy politikai párthoz közel álló vállalkozó! Tényleg, ezek után nem akarunk futball-vb-t rendezni?

Figyelmébe ajánljuk