Bekeményít a Pincsi Aréna – Spórol a Pasa park

  • narancs.hu
  • 2014. május 5.

Hírnarancs

Egy Eugène Ionesco nevű idős halottat ki kellett vezetni a montparnasse-i temetőből, mert hangosan röhögve forgott a sírjában, s ezzel durván megzavarta lakótársai örök nyugalmát. A vén bűnös azzal védekezett, hogy a Magyarországról érkező híreket olvasta.
Jó mulatság

Jó mulatság

Fotó: MTI

Kaszper, Jeszper és Jónatán

Történelmi napra virradtunk, gyakorlatilag hozzálátott harmadik ciklusához Orbán Viktor – természetesen a tőle megszokott vehemenciával. Egyik kezével megrázta Áder János államfői kezét, a másikkal meg méretre szabta Rogán Antalt, aki ijedtében elkezdett spórolni. De haladjunk sorjában: még jóformán fel sem jött a nap, Orbánt magához kérette az államelnök, s amint felért hozzá, rögtön felkérte kormányalakításra. Orbán elfogadta a felkérést, nyilván nem mert ellentmondani a komor tekintetű csornai nagymenőnek. Innen cáfoljuk azokat a kósza híreszteléseket, melyek szerint a párbeszédük úgy hangzott volna, hogy: „Te államfőt csináltál belőlem, én most miniszterelnököt belőled, sok sikert, Viktor!” „Ne bomolj, Janó, én magamból csináltam miniszterelnököt, belőled meg majmot!” „Nekem így is jó!” „Szerintem is, találkozunk a meccsen!” Nem, nem így történt, esküszünk.

Mindezek után frakcióülést tartott a Fidesz, ahonnan az jött ki, hogy Rogán lesz a párt frakcióvezetője, a fiókszervezeté Harrach Péter, Kövér László pedig ismét házelnök lesz. Harrach jelölésének nyilván semmi jelentősége, valaki nyilván azt gondolja róla, hogy „olyan megbízható fizimiskája van”. Ellenben Rogán ismétlése azon találgatások fényében lehet érdekes, melyek szerint a választás előtt lefuttatott Pasa park-gate arra kellett, hogy Rogán ne kerülhessen az EU-pénzek közelébe, mert azt az állampárt reflektort kerülni igyekvő nagyvadai nem szenvedhetnék. A feltételezett terv alighanem bejött, hiszen az még hagyján, hogy a vagyonnyilatkozataiban hetet-havat összehordó majsztróból nem lett csúcsminiszter, de azóta is kétségbeesetten igyekszik helyrehozni a renoméját. Most például valami nagy tudású szakelem azt tanácsolhatta neki, hogy akkor lenne igazán hiteles csávó, ha a takarékosság élére állna. Nem is tétovázott Antal, inkább rögtön síkraszállt! Miért is? Hát, azért, hogy a képviselők a jövőben csak a képviselői fizut vehessék fel, mert az önkormányzati választásokig a még polgármesterkedő arcok nyalnak az önkormányzatoktól is honort, ami ronda dolog. Nos, lehet valami ebben a hitelesség dologban, hiszen Rogán Antal, mint a ronda dolgok szakértője, legalábbis megjárja…

Mindegy, szombaton buli lesz, pártunk örömében nagygyűlést tart.

A kamut is hamunak mondják

Az Európai Parlament hazai deszantjának megválasztásához úgy tűnik, már nincsen szükség kamupártokra, így Bokros Lajos – a magyar politikai élet szimpatikus és kevésbé szimpatikus hajótöröttjeiből verbuvált – pártja, a Modern Magyarországért sajna nem mérettetheti meg magát e minden bizonnyal nemes versengésben. Reméljük, nem adják fel e rossz hír hallatán.

Volt Bokrosnak négy éve Brüsszelben, az is valami. Az európai politikát döntően befolyásoló lépéseiről a beszámolókat az olvasóriportereknek járó szokásos jutalommal várjuk minden reggel hatkor a csillaghullás melletti parkolóban.

Napi rendőr

Ma a Citadellára vezető utakat vonta blokád alá a rendőrség. Az államnak van valami elszámolási vitája a rémes küllemű bazársor aktoraival, s e vita rendezése csak nagyszámú rendőri erők bevetésével tűnt lehetségesnek a pártállam számára. A múlt héten az emlékmű ellen tiltakozókat barackolták, a hétvégén az autósokat vették le, most meg ez; a szerv ki sem látszik a melóból.

Klotyópapírral belépni szigorúan tilos!

A nap híre, mint már annyiszor, ma is Felcsútról érkezett! Kihirdették a házszabályt, vagy mi ütött beléjük, de az egész internet azon a dokumenten röhög, amit a miheztartás végett sikerült a derék felcsúti sportbarátoknak publikálniuk. Nos, eszerint Orbán Viktor stadionjába slózipapírral tilos a bemenet, jó, akkor pénztárszalaggal, akkor is egy guriga rötyipapírt rajzoltak a hülye piktogramjukra… A legszebb persze az, hogy az „aktuálpolitika” is ki van tiltva a Pincsi Arénából. Szegény Orbán, alig építette fel a saját fűthető székes kis stadionkáját, máris kitiltják háládatlan tányérnyalói. Rémes. Vagy képzeljük el azt a rendezőt, aki a „Gyurcsány, takarodj! Gyurcsány, takarodj!” kiáltásokkal szurkoló sportszerető közönségnek azt mondja, hogy ejnye-bejnye, csak semmi aktuálpolitikát!

Nálunk viszont már most buli van

Hogy ez miről jutott eszünkbe? Ionescóról, basszus.

Figyelmébe ajánljuk