Brüsszel üzent – Matolcsy György megkapta a lemondólevelét

  • narancs.hu
  • 2016. május 18.

Hírnarancs

Az egész USA-t Soros György irányítja. Sürgető a kvótaellenes népszavazás. Harcoljon a kormány a korrupcióval! Rubovszky György azt se tudja, mit beszél. Óvodásokkal avatott nyuszit az V. kerületi polgármester.

Csak a Soros…

Bill Clinton volt amerikai elnök Magyarországról szóló kritikája mögött Soros György áll – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter Szófiában. A magyar külügyminiszter kifejtette, hogy köztudomású, „Soros György elégedetlen a mai magyar kormánnyal, azt szeretné, ha nem ez a kormány irányítaná Magyarországot, és mi úgy látjuk, hogy ez az elégedetlenség jelenik most meg az amerikai kritikákban”.

false

 

Fotó: MTI

Az MTI szerint Szijjártó felidézte, hogy Soros jó kapcsolatot ápol Bill Clinton volt amerikai elnökkel és elnökjelölt-aspiráns feleségével, Hillary Clintonnal, mindig is támogatta a Clinton család politikáját. De Szijjártó nyilatkozata után a Fidesz-frakció is közleményt adott ki, mely szerint minden amerikai megszólalás mögött egyetlen dolog húzódik: Soros György egész egyszerűen egy neki tetsző kormányt akar látni Magyarországon, ezért mindent bevet. Ezek szerint a Fidesz véleménye az, hogy az egész USA Soros markában van. Azta!

De nagyon szavaztatna

Mindenképp és minél előbb népszavazást szeretne Orbán Viktor a kötelező betelepítési kvótáról – írja az Index –, ezt többször hangsúlyozta a miniszterelnök és több fideszes vezető is. Az ellenzék mindeközben azzal próbál érvelni, hogy a kérdés fölösleges, nincs valós következménye, csak Orbán hatalmi törekvéseit szolgálja: kell valami, hogy fel tudja mutatni, milyen sok ember osztja az álláspontját, és áll ki a kötelező betelepítési kvóta ellen. A Századvég erről publikált kutatása azt támasztja alá, hogy Orbánnak tényleg jó oka van véghezvinni a kvótás népszavazást. A Századvég kutatása alapján 87 százalékos a kvóta elutasítottsága a népszavazáson potenciálisan részt vevő magyar lakosság körében.

false

Brüsszel üzeni: Harcoljon a kormány a korrupcióval

Miközben Magyarország kormánya már megint Brüsszelnek üzenget a szokásos plakát platformon keresztül, addig az EU is üzen az országnak. Megjelentek ugyanis az Európai Bizottság országspecifikus ajánlásai, amelyekkel a következő egy-másfél évre gazdaságpolitikai iránymutatást nyújt a tagállamoknak. Eszerint Magyarországnak jobban kellene harcolnia az adósság ellen, csökkenteni kellene az igen magas korrupciós kockázatot és nem utolsósorban rendezni kellene a szociális ellátásra vonatkozó juttatásokat – derül ki az Index Eurológus rovatából.

Ki a hülye, én vagy te?

Lassan már senki sem tudja, ki és mit hazudott Rubovszky György tegnapi, Áder János újraválasztásával kapcsolatos elszólása miatt. Maga Rubovszky sem tudja már sem azt, hogy a jeles alkalommal mit beszélt a fideszes Vas Imrével, sem azt, hogy jelenleg épp mit mond.

Gulyás Gergely és a miniszterelnök sajtófőnöke egymásnak ellentmondóan nyilatkozott arról, hogy kinek a dolga eldönteni, ki lesz a következő államfő.

Rubovszky eközben ma már azt mondta, hogy szó sem volt Áder Jánosról, ilyen beszélgetés nem volt. Pedig Vas Imre az ATV-nek adott interjújában épp azt idézte fel, hogy Áder Jánosról beszélgettek, bár ezt még azelőtt mondta, hogy Rubovszky mindent tagadott volna.

Mondjon le!

Lemondólevelet vitt az MSZP Matolcsy Györgynek, mert a szocialisták szerint a jegybank elnöke egy fideszes politikus, pedig a törvény kimondja az MNB és vezetőjének politikamentességét. Tóbiás József és társai segíteni akartak Matolcsynak. Az MSZP úgy véli, hogy Matolcsy György közvetetten a Fidesz esetleges választási győzelmét hivatott támogatni azokból a milliárdokból, amelyek közpénzként a jegybank alapítványaiból rendelkezésére állnak.

false

Gyerekek a politikai propaganda eszközei

Óvodásokkal avatott szobrot Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere. A Károlyi-kertben Karcsi nyúlnak állítottak emléket, amihez a Tesz-Vesz Óvoda nyuszicsoportja és egy menhelyről való élő nyuszi asszisztált.

false

 

Fotó: Facebook/SzentgyörgyvölgyiPéter

Figyelmébe ajánljuk