Egyre több bűnözőt hoznak hírbe Rogánnal

  • narancs.hu
  • 2016.07.27 20:07

Hírnarancs

A Paks II projektben 1,6 millió forint az átlagbér, ősszel pedig Brüsszel is rábólinthat a beruházásra. Adócsalóként újrázna Gyömrő volt polgármestere, a közmunkásokat besoroznák, Rogán körül egyre több bűnöző tűnik fel, de az ügyészséget ez nem érdekli.

Bűnözők is fizettek Rogán ügyvédjének a letelepedésért

Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje több mint ötmilliárd forintot kereshetett a letelepedési kötvényeken, amelyekből bűnözők is vásároltak – tudta meg a Magyar Nemzet.
A lap szerint a bevándorlási hivatal ellenőrzi ugyan a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek előéletét, de ennek ellenére bűnözők is kaphatnak letelepedési engedélyt. A vásárláshoz ugyan szükség van erkölcsi bizonyítványra, ám ezt többen is úgy játszották ki, hogy adóparadicsomként számon tartott államba jelentkeztek át, és az onnan kapott erkölcsi bizonyítványt adták be a magyar hatóságoknak.
Kosik Kristóf ügyvédi irodája ötezer eurót (mintegy másfél millió forint) kap minden eladott kötvény után, mivel a szabályozás szerint a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg azzal, hogy az elkészült letelepedési kötvényeket átvegyék. A lap azt írja, hogy a program indulása óta eddig összesen 3647 kötvényt adtak el, ami alapján 5,6 milliárd jutott Kosikhoz. Kosik korábban dolgozott a Fidesz parlamenti frakciójának és a főváros V. kerületének (Rogán frakcióvezetősége, illetve polgármestersége idején), valamint Habony Árpádnak is. Az ügyvéd legutóbb akkor került be a hírekbe, mikor Tarlós István megtiltotta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. szerződést kössön a Kosik Ügyvédi Irodával.
A lap arról is ír, hogy az értékesítésben szintén részt vevő offshore hátterű cégek eddig 84–101 milliárd forint körüli összeget kerestek a Rogán ötlete alapján létrehozott letelepedési kötvényeken.

Jóbarátok

Jóbarátok

Fotó: MTINem indít nyomozást Rogán ellen az ügyészség

Miután a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás azt mondta a bíróságon, hogy tízmillió forintnyi eurót vitt Rogánnak Pápai Marianne megbízásából, a PM-es Szabó Tímea és a fideszes Tényi István is feljelentést tett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. Az ügyészség azonban úgy ítélte meg, hiányzik a bűncselekmény gyanúja: Portik személye nem hiteles, és amiket elmondott, azok nem egyértelmű állítások.

Rogán Cecília Tusványos helyett a Hungaroringre ment

A propagandaminiszter felesége hétvégén a „Mi legyek, ha nagy leszek? Édesanya és/vagy dolgozó nő” c. kerekasztal-beszélgetésen vett volna részt az Orbán-beszédről és a Quimby fellépéséről elhíresült Tusványosi Szabadegyetemen. Rogán Cecíla azonban a Forma–1 Magyar Nagydíjon tűnt fel, ezért a hvg.hu megkérdezte a tusványosi beszélgetést szervező Fiatal Családosok Klubját, Rogánné elment-e végül Erdélybe. A szervezők nevében Király Nóra elmondta a lapnak, hogy Rogán Cecília „pontosan egy héttel az esemény előtt mondta le a részvételt, amit a programon sajnos már nem tudtak átvezetni. Cili a gyerekekkel ezúttal nem tudta vállalni a hosszú utat”. Az igaz, hogy a mogyoródi bokszutca jóval közelebb van, mint Tusványos, ám a képek tanúsága szerint a Rogán házaspár oda a gyerekek nélkül ment el.

false

Fotó: MTIElítélt adócsalóként újrázna a volt gyömrői polgármester

A felfüggesztett börtönre ítélt Gyenes Levente egy joghézagot kihasználva újra harcba száll a polgármesteri székért a nyár végi időközi választáson. Esélyei jók, mivel népszerű, és még nincs is erős riválisa. Gyenes kalandos előéletéről, kamudoktorijáról és idei esélyeiről itt olvashat részletesen.

Brüsszel rábólinthat Paks II-re

A Európai Bizottságnak két feltétele van: az új paksi blokkokban termelt áramot tőzsdére kell vinni, és az új atomerőmű nem erősítheti jobban az MVM piaci pozícióit. Immáron nincs több függőben lévő kérdés a paksi beruházás állami támogatásával és a blokkok állami támogatásával kapcsolatban, mert a Bizottság minden kérdésre megkapta a választ, és Brüsszelben már a beruházással kapcsolatos állásfoglalást fogalmazzák – írja a Világgazdaság. Mivel a beadványokról nem egyenként, hanem csomagban döntenek, ezért valószínűleg nem gördítenek akadályt az új atomerőmű felépítése elé.
Noha a munkálatok még nem kezdődtek meg, már 278-an dolgoznak a projekten, ők összesen 5,3 milliárd forintot kapnak, ami átlagosan havi nettó 1,6 millió forintot jelent – derült ki Lázár János írásbeli válaszából, melyet az MSZP-s Heringes Anita kérdésére adott.

Tényleg kötelező sorozásra viszik a közmunkásokat

A Kisalföld ma bemutatta azt a levelet, amelyet a Győr-Moson-Sopron megyei közmunkások kaptak. Ebben a levélben az áll, hogy a közmunkaprogram résztvevőinek kötelező megjelenniük a toborzón, melyen ha megfelelnek, szerződéses katonák lesznek. Amennyiben nem fogadják el az állásajánlatot, három hónapra kiesnek a programból, és elveszítik jelenlegi munkájukat.

false

 

Fotó: fortepan.huNémetországi merénylők: büszke árja és közveszélyes öngyilkosjelölt

A müncheni lövöldöző szélsőjobboldali és rasszista volt, aki büszkén hirdette, hogy születésnapja egy napra esik Adolf Hitlerével – erről számolt be nyomozati forrásokra hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung. David S. múlt pénteken kilenc embert lőtt le egy bevásárlóközpontban, majd magával is végzett. A 18 éves német-iráni férfi büszke árja volt, gyűlölte a törököket és az arabokat is. A hatóságok szerint szándékosan ölt külföldieket: valamennyi áldozata bevándorló volt, köztük egy 15 éves magyar fiú. A merénylő tettét tudatosan időzítette Anders Breivik 77 áldozatot követelő ámokfutásának ötödik évfordulójára.
A vasárnapi ansbachi öngyilkos robbantás szír elkövetője viszont közveszélyes öngyilkosjelölt lehetett és egy rejtélyes segítő révén, gyanús körülmények között érkezett 2014-ben Németországba – írja az MTI. A Bild egy 2015 elején készített pszichológiai szakvéleményre hivatkozva azt írta, hogy az aleppói származású férfiről megállapították: „szélsőséges lelkületű”, felesége és hat hónapos gyermeke halála után nincs vesztenivalója, és feltételezhető róla, hogy „látványos öngyilkossággal” véget vet életének. A dokumentum szerint elmondta, hogy öngyilkossági gondolatai vannak, és tett „előkészületeket” arra az esetre, ha kitoloncolják Bulgáriába, ahol menekültként regisztrálták. A szakvéleményben azt is rögzítették, hogy az elutasított menedékkérő egyszer egy üveg benzinnel a zsebében indult el a menekültügyi hatósághoz, de egy civil szervezet munkatársának sikerült visszatartania. A férfi Bajorországban pszichiátriai kezelést is kapott korábban.

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

  • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

  • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

  • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

  • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

  • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

  • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

Postatiszta nemzeti vagyon

Pár hete derült ki, hogy az állam 42 milliárd forintért vette át a Bélyegmúzeumot a Magyar Postától. Arról nem esett szó, hogy miért ennyiért és miért most, de arról sem, hogy a valóságban mi is az a Bélyegmúzeum, és milyen értéket képvisel.

„Az államnak van életvédelmi kötelezettsége”

  • Bányai György
Vajon bíróság elé citálható-e az állam akkor, ha nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében? Vagy ha épp túlzott agilisságával, lezárásaival és tiltásaival okoz elkerülhető károkat? És ki lehet a felperes? Maga az állampolgár? Vagy egy másik állam?

Lépegetve, lopakodva

  • Molnár Róbert

Szlovákia csendben elviselte, hogy hosszú éveken át támogatások érkezzenek Magyarországról az országba különféle csatornákon, ám a magyar állam nagyszabású termőföldvásárlási terveit már nem hagyták szó nélkül.

„Véletlenül rátalálnak”

Operatőrből lett filmrendező, de amikor elhagyta Ceaușescu Romániáját, mindent újra kellett kezdenie. Ausztráliába települve oktatóként folytatta, most pedig új filmmel jelentkezett: az Éjjeli őrjáratot a héten mutatják be a mozik.