Rémálom vagy valóság? Kubatov és Vizoviczki a Gézengúz óvoda udvarán dumál

  • narancs.hu
  • 2016. július 28.

Hírnarancs

Vizó levelet írt Kubatovnak, a volt Origo-főszerkesztő nem sokáig bírta a Tv2-nél, Merkel csalódott Orbánban, Trump már magyarázkodik. Hírek egy esős csütörtökön.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és az FTC elnöke mai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre váratlanul elismerte, hogy találkozott a budapesti éjszakai élet egykori császárával, a sajtóban egyszer „diszkópápának”, másszor maffiavezérnek titulált Vizoviczki Lászlóval, aki épp mostanában kerül házi őrizetbe 250 millió forintos óvadék fejében. „Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel” – mondta Kubatov, és mi máris látjuk magunk előtt, ki mindenkivel találkozott még ugyanebből az okból. A kérdés azért merült fel, mert a Jobbik-közeli N1TV oldala a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos feljegyzésére hivatkozva azt írta, hogy Vizoviczki korábban levélben emlékeztette Kubatov Gábort a kampányban nyújtott segítségére. „Vizó” a levélben ezen túl fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserében azt kéri, hogy Kubatov segítsen neki elérni, hogy szabadlábon védekezhessen tovább. Kubatov a sajtótájékoztatón a levél létét elismerte, és azt állította, hogy ő azt továbbadta a hatóságoknak.

Kubatov

Kubatov

 

Ez már idáig is elég kemény, de a hátborzongató rész most jön. Az Index ezek után közzétett egy képet, amelyen együtt látható Vizoviczki és Kubatov 2012-ben, méghozzá a Gézengúz óvoda udvarán. A két emblematikus figura, micsoda véletlen, egymás mellett ül az oviudvaron, az intézmény 110. születésnapját ünneplő öregovisok társaságában. Kubatov és Vizoviczki tehát egy oviba jártak Pesterzsébeten, a lap azt írja, „a beszámolók szerint beszélgettek is” a szülinapon. Azt persze továbbra sem tudjuk, hogy Vizoviczki miféle segítségről beszél, és valaha is átadott-e ellenzéki politikusokról szóló kompromittáló információkat.

Az Origo főszerkesztőjéből pár hónapja a Tények Extra főszerkesztőjévé lett Pálmai L. Ákos távozik a Tv2-től. A távozás okairól a 24.hu-nak annyit mondott Pálmai, hogy döntésének magánéleti okai vannak. Hozzátette: húzós időszak volt, most pihenni szeretne. A Tv2 ehhez képest azt kommunikálja, hogy a próbaidős Pálmaitól a csatorna vált meg. Azt mindenesetre nem tudni, hogy távozásának van-e bármi köze ahhoz, hogy szerdán a Tények egy olyan „riportot” küldött adásba, amely Angela Merkelt az illuminátusok bábjának titulálta — halál komolyan.

false

Mindeközben Merkel rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be terrorellenes biztonságpolitikájának alapjait. Eszerint meg kell erősíteni a rendőrséget, jobban be kell vonni a hadsereget, fejleszteni kell a kiberbűnözés elleni hatóságot és a terrorizmus tudományos kutatását, következetesebben kell végezni a kitoloncolásokat és javítani kell az unió és az Egyesült Államok együttműködését. A kancellár csalódottságának is hangot adott, amiért néhány uniós tagország nem mutat hajlandóságot a közös erőfeszítésekre.

Trump az övéi közt

Trump az övéi közt

Fotó: Richard Ellis/MTI/EPA

Magyarázkodásba kezdett Donald Trump egy tegnapi kijelentése miatt, amelyben gyakorlatilag felszólította Oroszországot, hogy hackertámadást hajtson végre az Egyesült Államok ellen, beavatkozva az elnökválasztásba. A republikánus elnökjelölt mondatait többen hazaárulásnak nevezték, Trump most azzal védekezik, hogy szarkasztikusan értette, amit mondott.

Figyelmébe ajánljuk