Ha egy mondatban kellene összefoglalni a NER lényegét, ennél keresve sem találnánk jobbat

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 13.

Hírnarancs

Kire megy a Békemenet, Sólyomra vagy Orbánnéra? Országépítő Andy Vajna György fasza gyerek, nem kockázat. Az egyik szállodát épít a másiknak, gyászban Csepel. Elszáll a TEK.

Lévai Anikóval támadja a CÖF-öt a Heti Válasz

Forrong, mi mást is csinálna a 40 fokban a nemzeti együttműködés. A Heti Válasz jóindulatúan figyelmezteti a legcivilebb magyar szervezetet, tudniillik a CÖF-öt, hogy helyesírási hibákat ejteni, ráadásul tömegével, szerfelett snassz dolog, de még snasszabb úgy leélni a civil életünket, hogy feszt összekeverjük a hegyet Mohameddel, de ebbe ne menjünk bele. Az történt a minap, hogy Sólyom László fogott egy zacskó kekszet, s kiment fényképezkedni tán a Keleti pályaudvarhoz, mely gesztusban a valaha békemeneteket szervező Civil Összefogás Fóruma nem azt látta, ami benne van, tudniillik a mérsékelten emelkedett PR-akciót, hanem azt, hogy felelőtlenségével az exállamfő aláássa a kormány áldozatos menekültpolitikáját. A Heti Válasz a CÖF közleményében Lévai Anikóra cserélte Sólyom László nevét, így ütvén bele harcostársai orrát önhelytelenkedésébe. Mi mást mondhatnánk erre, mint azt, hogy ha ezt a szegény jó kárpáti bazsarózsa megérhette volna…

Lévai Anikó

Lévai Anikó

Fotó: MTI

Andy Vajna a nemzetbiztonság oszlopa

A csütörtökben mindig az a jó, hogy a sajtónak módja nyílik két pofára lázározni – nem volt ez máshogy ma sem. Nálunk az Origo nyerte a nemzeti lázárvágta e heti körét azzal, hogy a miniszterelnöki miniszter heveny vajnázását hozta fel. Nos, a helyzet az, hogy Vajna András György (hát, persze) átvilágítása megtörtént, s mi derült ki, ki hinné, mi, hát az, hogy nevezett egy nemzetbiztonsági ötös találat. Tehát nyugodtan végezhet országépítést. No, ezzel csak egyetérteni tudunk, s lenne is néhány ötletünk, hogy hol, a munka mely frontján végezzen Andy Vajna országépítést, de megtartjuk magunknak. Mértékadó periodikaként csak annyit rögzítünk rezignáltan, hogy az illető főfoglalkozású kaszinótulaj ebben az országban, s szabadidejében jól fizetett kispályás filmcézár.

Vajna és neje kaszinózás előtt vagy után

Vajna és neje kaszinózás előtt vagy után

 

Az elmúlt öt év mondata

Ha egy mondatban kellene összefoglalni a Nemzeti Összefogás Rendszerének lényegét, ennél keresve sem találnánk jobbat: Garancsi építi Giró-Szász szállodáját. Azt írja a Népszabadság, hogy „Százhúsz szobás szálloda épül a Belváros szívében, közvetlenül a Dorottya Palota és a Sofitel szomszédságában. A Market Építő Zrt. nagy erőkkel vonult a helyszínre, jelenleg a bontási munkálatok folynak. (…) Az FTC-stadiont is építő Market számára ez ugyan kis falatnak tűnik, de a jelek szerint a jó kapcsolat többet ér.” De ez már nem is érdekes, mit számítanak a részletek. Ízlelgessük inkább a nagy mondatot, hangulata, levegője, akusztikája van annak, lefest egy szép világot: Garancsi építi Giró-Szász szállodáját.

false

 

Fotó: kormany.hu

Csepel fekete lobogó alatt hajózik az élet tengerén

Elhalt szegény csepeli polgármester édesapja. Kétségkívül szomorú dolog, csak hát nem biztos, hogy fekete zászlót kéne kitűzni ezért a tanácsházára, ha az illetőnek speciel annyi köze volt az önkormányzatisághoz úgy en general, hogy nemzett egy polgármestert. De beszélnek mindenfélét a csepeli gyerektáborban tartott halotti torról is, amit mi már el sem hiszünk. Rezsi Szilárd utóda eddig csak ittas vezetésével és azt követő sunnyogásával bírt bekerülni a hírekbe, most meg ilyeneket híresztelnek róla. Várjuk nagyon a cáfolatot.

Légi TEK

Ezek után ne csodálkozzon senki, ha a kormány kénytelen tovább szélesíteni a TEK jogköreit. Ebben is a legjobb természetesen az indoklás: bevethetőnek kell lenni a repülni tudó menekültekkel szemben is. Ja, basszus, vadászgépeket Orbán magánhadseregének. Persze, a rohadék szárnyas menekültek ellen.

Figyelmébe ajánljuk