Ma úgy kivágták a gazdasági kar dékánját a BME-ről, hogy a lába sem érte a földet – rengetegen tiltakoznak

  • narancs.hu
  • 2016. november 10.

Hírnarancs

Lázár fáraózik, trumpol, a hortobágyi palacsinta meg közben egyre csak romlik és ilyenek.

Trum = remény

Trump győzelme remény a világnak, kommentálta az amerikai elnökválasztás eredményét Lázár János mai sajtótájékoztatóján. Álláspontja szerint Trump megválasztásával a világban több lesz a béke és stabilabb lesz a gazdaság. „Aztán majd meglátjuk, mi történik, mit mutatnak a tettek” – foglalta össze a lényeget Lázár, és gratulált Donald Trumpnak. Arra azért még talált alkalmat, hogy Trump győzelme kapcsán belerúgjon a magyar sajtóba. Egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az elnökválasztás során a sajtóból nem lehetett tájékozódni a valós helyzetről, mert a sajtó beszállt a valóság alakításába, „és ez Magyarország számára is tanulságos” – áll az Index tudósításában.

Maga a remény

Maga a remény

 

Mindeközben a tengerentúlon hét városban tüntetnek Trump ellen, írja a lap a Reuters alapján. Emberek vannak az utcán Manhattanben, Chicagóban, Philadelphiában és Seattle-ben.

Sok a Pharaon

De vissza Lázárhoz. Szóba került az alkotmánymódosítás kudarca is. Lázár szerint az történt, hogy a pártérdekek felülírták a nemzet érdekét, így az Európai Tanács december 16-i ülésén a kormány a módosítás nélkül kénytelen „csatába állni” a kvóták ellen. Elmondta azt is, hogy a letelepedési kötvényt még idén kivezetik, majd odaszúrt a Jobbiknak: gyerekesnek nevezte azt a gondolatot, hogy a kötvény kivezetése után a Jobbik változatlan szövegű módosítóját a kormány megszavazhatja.

Már szinte hiányérzetünk lett volna, ha Lázár nem mond valami teljesen értelmezhetetlen és egy csomó ténnyel köszönőviszonyban sem lévő furcsaságot Pharaonról. Most azzal a szakállas viccel jött elő, hogy több Pharaon kószálhat a világban, és ha valaki mégis hibázott ebben az ügyben, azok az amerikaiak.

Azonnali hatály

Hetekkel ezelőtt robbant ki a botrány a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karán, aminek az lett a vége(?), hogy a rektor, Józsa János felfüggesztette a dékánt, Andor Györgyöt.

Andor György

Józsa János rektor és Andor György dékán

Fotó: Facebook/BME GTK

 

Ma a kar Facebook-oldalán olvasható az újabb fejlemény: „A mai napon a BME rektora Andor György dékánt és oktatót, egyetemi docenst az egyetemről azonnali hatállyal elbocsátotta. A Rektor a hétfői oktatói és hallgatói fórumon felkínált párbeszéd helyett ezt az otromba lépést választotta arra, hogy a vitát elfojtsa, a kollégákat megfélemlítse. Ezzel az etikátlan, károkozó és törvénysértő lépéssel a Rektor bebizonyította, hogy alkalmatlan az összegyetemi érdekek képviseletére. Követeljük a törvényes helyzet azonnali visszaállítását, az EMMI határozott lépését!” A bejegyzés 630 megosztásnál tart csütörtökön fél ötkor.

Hortobágyi történetek

Szennyezett Theo Papa hortobágyija, derítette ki a Nébih. A hivatal egy csomó helyről rendelt hortobágyit, és az ellenőrzése el is vérzett az említett étterem palacsintája mellett a Jófalaté, az Anyucikáé, a Friss Foodé vagy az Egészségkonyháé is, mert szennyezettséget jelző mikroorganizmusokat találtak bennük.
És akkor – ha már hortobágyi – egy igazán fontos történet a pannon pusztákról: a Hortobágyi Madárparkban rekedt darázsölyv megkedvelte a banánt, a táplálékot kézből elveszi. A madárnak egyébként most épp Afrikában kéne lennie a többiekkel, már ha nem lenne minden valószínűség szerint „háziölyv” – a madárpark munkatársai szerint ugyanis fiókakora óta lakásban tartották, majd szabadon engedték, amit a vártnál rosszabbul viselt. Ezért sem indult el a nagy útra. „Mostani fő tápláléka a lisztkukac, mézzel leöntött naposcsibe-darabkák, gyümölcsök, de pár naponta szívesen elfogyaszt egy fél banánt is” – olvashatjuk a madárpark Facebook-oldalán.

Hortobágyi Madárpark - Timeline | Facebook

Figyelmébe ajánljuk