Mészáros Lőrincet a Facebookon már lehet strómanozni

  • narancs.hu
  • 2016. november 11.

Hírnarancs

Rogán árnyéka, Vona coming outja, Áder rokonai. Hírek pénteken.

Nagyszerű anyagban mutatja be az Index a Rogán-hálózat fejlődését, nemzetközi kapcsolódási pontjait és a nyomozás során jóformán fantommá vált Kertész Balázs ügyvéd tevékenységét. A teljes anyagot itt lehet elolvasni, érdemes.

Bemutatjuk Rogán Antal sötét oldalát, a fantommá vált Kertész Balázst

Vona Gábor, a Jobbik elnöke reagált Terry Black azon állítására, miszerint volt meleg kapcsolata a kétezres évek elején és melegbárokba járt. A Coming out – Gyarló ember vagyok című sajtótájékoztatón a pártelnök Black minden szavát hazugságnak nevezte, jogi lépéseket tervez miattuk. Egyúttal karaktergyilkossággal vádolta meg Orbánt, mert szerinte azóta mocskolódik a Fidesz-közeli média, mióta ő találkozott a miniszterelnökkel és feltételeket szabott az alkotmánymódosítás megszavazásához. A téma a Narancsblogot is megihlette.

Milyen ország már ez: azon csatáznak pártelnökök és hozzátartozóik, hogy több mint tíz éve ki kivel dugott

Nem meglepő módon a Tv2-ben is előkerült Vona Gábor szexuális orientációja. A műsor után Vona felesége, Vona-Szabó Krisztina nyílt levelet írt Orbán feleségének, Lévai Anikónak. Ebben arra kéri, állítsa le férjét, hiszen „ön lehet az utolsó, akire talán még hallgat“.

Lévai Anikótól kér segítséget Vona felesége: Anyaként Önt kérem arra, hogy állítsa le a férjét

A Köztársasági Elnöki Hivatal újra elmondta, hogy a rendőrgyilkos Győrkös István nem rokona Áder Jánosnak. Azért adtak ki közleményt erről, mert az Alfahír egy csütörtöki cikkben azt állította, hogy Áder másodnagynénje Győrkös István felesége, Áder másodunokatestvére pedig ifj. Győrkös István. Azt írják a cikk végén, hogy vérrokonság tehát nincs közöttük, a fiatalabb Győrkös és Áder között „azonban egyértelműen van”. Ezzel szemben a hivatal azt állítja közleményében, hogy a gyilkosságot elkövető Győrkös Ádernek nem rokona, és „az államfő semmilyen személyes kapcsolatban nem volt és most sincs a családdal”.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentős béremelést jelentett be. Eszerint a minisztérium a jövő évre 15 százalékos minimálbér-emelést tervez, a szakmunkás-bérminimum 25 százalékos növelését javasolják, némi járulékcsökkentés mellett. A lényeg az, hogy több lépcsőben, hatéves távlatban, tehát a következő ciklus végéig 40 százalékos reálbér-növekedést akarnak elérni, erről megállapodnának a munkaadókkal. (Az ötlet nyilvánvaló propagandisztikus jellegéről és megvalósíthatóságának akadályairól most nem szólunk.)

Pert vesztett Mészáros Lőrinc az Együtt ellen, ugyanis a bíróság elutasította Mészáros keresetét a strómanperben. Az Együtt honlapjának nem kell helyreigazítást lehoznia, írta Facebook-oldalán Szigetvári Viktor, aki a bíróságon is megerősítette, hogy Mészáros Orbán strómanja föld- és ingatlanügyekben.

„I told you when I came I was a stranger” – énekelte a 82 éves korában elhunyt Leonard Cohen a The Stranger Songban. Utolsó lemeze a napokban jelent meg, a Narancs a You Want It Darker kritikájával búcsúzik az énekestől.

Az utolsó dal - Meghalt Leonard Cohen

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.