Megírták, hogy ki szervezte a békemenetet

  • narancs.hu
  • 2017. január 30.

Hírnarancs

Az élet rendjéről és a népszavazásról beszélt Orbán, Budapest Putyin látogatására készül, felmentették Hiszékeny Dezsőt.

Az élet rendje

Orbán Viktor Szegedre ment, hogy Botka Lászlóval átbeszélje a szocialista vezetésű város fejlődési lehetőségeit. Ennél is érdekesebb, hogy e konzultációt egy olyan sajtótájékoztató követte, amelyen szabadon kérdezhettek az újságírók. Persze a kényes kérdésekre nem érkezett rendes válasz – derül ki az index.hu tudósításából. Például előkerült az olimpiaellenes népszavazás, de Orbán csak annyit mondott, hogy a szükséges mennyiségű aláírás elérését követően fog ezzel kapcsolatban bármit is mondani. A miniszterelnök a találkozót egyébként sikeresnek nyilvánította, és azt a ritka pillanatot, hogy ellenzéki városvezetéssel kellett tárgyalnia, az élet rendjének nevezte.

false

 

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Putyin: megállni tilos!

Igaz, hogy csak csütörtökön érkezik Budapestre az orosz elnök, de holnaptól már nem lehet parkolni az Andrássy úton, és a TEK is akcióba lépett. Ugyanis a jeles esemény alkalmából az Együtt füttykoncerttel egybekötött Putyin-ellenes tüntetést szervezett a Kossuth térre és az Alkotmány utca sarkára, ezt próbálja megakadályozni a TEK, pedig Juhász Péterék területfoglalási igényére már a rendőrség is rábólintott. A TEK viszont le akarja zárni a tüntetés helyszínét is, amibe az Együtt nem nyugszik bele. „Jogszerűen ezt nem is tehetik meg, ezért mi mindenképpen ott leszünk, akkor is, ha vízágyúkkal próbálnak megakadályozni ebben” – idézi Szigetvári Viktornak, az Együtt elnökének szavait az Index.

false

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elszólták magukat

Nagyszabású sorosozó, álcivilező írásmű jelent meg a Magyar Időkben, ahol a szokásos panelek elsütése után, az ország „valódi” civiljeiről esett néhány szó, egészen meglepő kontextusban. „Például a 2012-es melegfelvonulást Majtényi László nyitotta meg, és arra is felhasználta az eseményt, hogy a kormány által szervezett békemenetet kritizálja.”

Nos, akkor ki is szervezte a békemenetet?

 

„Ha valamit tényleg jól meg kell csinálni”

– nyilatkozta a 24.hu-nak adott interjújában Rogán szomszédja, Csetényi Csaba, akinek a cégei olyan milliárdos állami megrendeléseket kaptak, mint például az őszi népszavazási plakátkampány. Csetényi azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek, szerinte akkor is menne a szekér, ha nem kapna ennyi állami megbízást, mint mondja, őket akkor hívják, ha valamit tényleg jól meg kell csinálni.

 

Harrach Péter kiöregedett

A KDNP frakcióvezetője 2018-ban nem indul egyéni mandátumért, mert szerinte az „olyan fiatalos dolog” – írja a hvg.hu.

Talán mondanunk sem kell, hogy a politikus listás indulást azért vállal. Vadászgörénnyel, garanciával.

Támogatói körében

Támogatói körében

Fotó: Facebook/Harrach Péter

Felmentették Hiszékenyt

A XIII. kerület egykori alpolgármesterét azzal vádolták meg, hogy 2013-ban ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja. „A politikus mindvégig tagadta bűnösségét, maga kérte mentelmi joga felfüggesztését a parlamenttől, az eljárást pedig törvénytelennek, koncepciósnak nevezte” – írja a hvg.hu, de ami ennél is fontosabb, ma bizonyíték hiányában jogerősen is felmentették a politikust.

Figyelmébe ajánljuk