Megszűnik a gyermekotthon, Mészáros Lőrinc viszi a kastélyt

  • narancs.hu
  • 2016. november 7.

Hírnarancs

Az ellenzéki képviselők inkább elsunnyognak, Tiborcz is terjeszkedik.

A Pharaon átka

Ma délelőtt összeült az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, ahol zárt ülésen az egyik kiemelt téma a Pharaon-ügy volt. Tegnap este kis segítséget adva az ellenzéki képviselőknek, összeszedtük, mit is kellene kérdezniük konkrétan, hogy megfogják a szaúdi milliárdost és Orbán Viktort, de erre nem került sor. Az ellenzékiek közül ugyanis alig jelent meg valaki: az LMP-s Szél Bernadett „magánjellegű okok miatt” nem ment el, a jobbikos Mirkóczi Ádám pedig pártja rendkívüli frakcióülése miatt mondta le az eseményt. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista alelnöke ott volt, aki az ülés után annyit mondott, hogy „szinte minden minősített információ”, egyre nagyobb a ködösítés, és amúgy még mindig nem tisztázták a hatóságok, hogy az a Pharaon tényleg az a Pharaon-e, vagy esetleg egy második, harmadik Pharaon. Hogy ez miért bődületes baromság, arról itt írtunk bővebben.

Jelentéktelen ügy

Rendkívüli ülést kért a Házbizottságtól mára a Jobbik, mert szerették volna, ha a letelepedési kötvény megszüntetésével kapcsolatos törvényjavaslatukat már kedden, az Alaptörvény módosítása előtt megtárgyalják. Kérésüknek persze nem tettek eleget, mert a Fidesz-frakció nem látott rá okot. Kósa Lajos frakcióvezető szerint a letelepedési kötvény kérdése jelentéktelen, egyébként meg senki se zsarolgasson senkit, hanem szeresse a hazáját és módosítsa szépen az alkotmányt.

Kósa

Kósa

 

 

Nagybevásárlás

Továbbterjeszkedik Orbán családja és baráti köre. A Direkt 36 cikkéből megtudhatjuk, hogyan vásárolta be magát Tiborcz István a WHB Ingatlan Kft.-be, ami a WHB-csoport tagjaként, konzorciumi partnereivel egyébként sorra nyeri az állami tendereket (Várkert Bazár, MTK-stadion, Tüskecsarnok). Ha a Bors információi nem csalnak, akkor Mészáros Lőrinc újabb impozáns épületre teheti rá a kezét, jelesül a bicskei Batthyány-kastélyra, amiben jelenleg a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon működik. Az otthon bezárását a lapnak az Emmi is megerősítette.

false

 

Fotó: wikipedia.hu

 

Új Népszabi?

Külföldi befektetővel tárgyal az újraindulásról a Népszabadság szerkesztősége, mondta ma Murányi András, a lap felfüggesztés előtti főszerkesztője. Murányi azt is mondta, ha az online dominálna az új koncepcióban és kevesebb munkatársat alkalmaznának, a főszerkesztői pozíciót nem vállalja el. Közben az Opimus Press elnök-vezérigazgatójává avanzsált Liszkay Gábor folyamatosan bontja fel a szerződéseket a Népszabi újságíróival, a Mediaworks tulajdonában lévő Világgazdaság élére pedig Deák Bálintot, a Magyar Idők egyik szerkesztőjét tették, a Bécsi úton meg médiabirodalom van épülőben.

Egymilliárdból üzengetünk

Bruttó egymilliárd forintból kamuzik a Fidesz, tudta meg a Magyar Nemzet. Ennyibe került ugyanis az október 2-i érvénytelen népszavazás eddigi „Megüzentük Brüsszelnek” utókampánya. A plakátokra már a referendum előtt, szeptember végén megkötötték a szerződést két társasággal, hála a jó égnek, mindkettő Csetényi Csabának az érdekeltségébe tartozik, aki arról híres, hogy Rogán Antal szomszédja. A szerződés jövő augusztus 10-én jár le, így nem tudni, vajon meddig üzengetünk kék plakátokon Brüsszelnek.

false

 

Ekkora szabadság

Óriási péniszgraffiti került fel egy brüsszeli ház falára. A helyiek többnyire örülnek neki, a szabadságot, a toleranciát és a jófejséget szimbolizálja szemükben, s van, aki nevet is adott neki és tüntetést szervez, nehogy eltüntessék a hatóságok. Nézegessen vidám brüsszelieket itt.

Neked ajánljuk