Széles Gábor eladná a televízióját, de még van neki egy üres víziója is

  • narancs.hu
  • 2016. november 6.

Hírnarancs

Az MSZP meg lassan beszüntetné magát. Hírek.

Meghalt Kocsis Zoltán

false

A veszteség felbecsülhetetlen.

Lázár az újságírók nagy barátja

Miután Lázár hiányolta a Népszavát a hetenkénti kormányinfóról, interjút adott a lapnak abban a reményben, hogy visszacsábíthatja őket. A Népszava újságírója elmondta, hogy azért nem jár tőlük senki a rendszeres sajtótájékoztatóra, mert úgy érzik, Lázár sokszor cinikusan válaszol, illetve nem mindig mond igazat. A Miniszterelnökséget vezető miniszternek ez roppant rosszulesik, hiszen ő általában arra törekszik, hogy higgadt és korrekt tájékoztatást adjon az újságíróknak. „Nagy rezsit fizet az a politikus, aki az újságírókra eszközként és nem partnerként tekint” – bölcselkedik Lázár a titokzatos tulajdonosi hátterű lapban.

Rommá keresi magát Rogán szomszédja

A Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylés útján tudta meg, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának a cégei alsó hangon 900 millió, de akár 1,9 milliárd forintot is kerestek, a végül érvénytelenségbe fulladt népszavazás kampányán.

Széles Gábor víziója egy jobbos szellemi műhelyről

Saját lapjának adott interjújában Széles arról beszélt, hogy fél éve tárgyalnak az Echo Tv eladásáról, viszont nem adná azt akárkinek. „Kizárólag olyan befektető jöhet szóba, akinél egyértelmű számomra, hogy az Echo Tv szellemiségét tovább fogja vinni. A cél az, hogy olyan jobboldali médiacsoport alakuljon, amely nemcsak a jobboldali szavazótábornak fontos, hanem olyan szellemi műhelyként is szolgál, amely az utóbbi években a Hír Tv és a Magyar Nemzet pálfordulása miatt megszűnt” – mondta Széles, majd fröcsögött egy sort arról, hogy a Népszabadság bezárása a baloldal hibája.

Széles Gábor, a tudomány ördöge

 

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Másfél év türelmet kér az MSZP, aztán lehet, hogy lelép

Az ellenzéki pártok számára egyre ketyeg az óra a 2018-as választásokat illetően, egy ideje meg is kezdődtek az esetleges közös bukásról összefogásról szóló tárgyalások, ami már most halva született ötletnek tűnik, és nem csak azért, mert ez legutóbb sem jött be. Molnár Gyula, az MSZP elnöke viszont új ötlettel állt elő: felvetette, hogy 2018 után érdemes lenne a párt megszűnéséről beszélni. Óvatosan úgy fogalmazott a Hír Tv riporterének, hogy egy vesztes választás után minden kérdés felvethető. „Az is, hogy megszűnjön az MSZP?” – hangzott el az érdeklődés, mire Molnár azt felelte, hogy abban a pillanatban, amikor vereséget szenvednek, minden kérdésre nyitottak lesznek, de addig még kérnek egy kis türelmet. Hátha még megváltják a világot.

Elvitték a rendőrök a kétfarkú-főnököt

Kovács Gergely a már Budapesten megszokott városszépítő járdafestésre vetemedett Pécsett is, mire a Biokom Kft. (hulladékbegyűjtéssel foglalkozó cég) egyik munkatársa ráhívta a rendőröket. Valószínűleg komoly szabálysértésnek számít a berepedezett beton színesre festése, ugyanis bűnügyi helyszínelőkre volt szükség az ügy feldolgozásához. Kovács ebben a helyzetben is hű volt pártja szellemiségéhez, és fizetésemelést ígért az őt elvezető rendőröknek.

false

Trump Magyarországon készült felvételekkel uszít

Az amerikai elnökjelölt rövid, de lényegre törő tévéreklámban használ fel olyan jeleneteket, amelyek magyarországi menekülteket ábrázolnak, azonban a felvételen mexikói bevándorlók tömegeként jelennek meg. A felvételt a New York Times egyik tudósítója készítette, akitől Trump propagandacsapata nem kért engedélyt a felvétel használásához.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?