Orbán tényleg elérte: pénteken elszabadult a pokol Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 4.

Hírnarancs

Az ultrák megtámadták a menekülteket a Keletinél. Több százan már Ausztria felé tartanak, és Röszkénél is volt egy kitörés. Meghalt egy menekült Bicskén. A Jobbik összeborult a Fidesszel. Pénteki hírek.

Orbán Viktor politikája meghozta gyümölcsét, Habony Árpád dörzsöli a tenyerét! Az ugyanis, amit ma láttunk a Keletiben, az M1-en, Bicskén és Röszkén – és az alábbiakban részletesen elmesélünk –, nem véletlen, hanem annak az irgalmatlan és felelőtlen manővernek a része, melynek során az állam semmit, de az égvilágon semmit nem tesz, hogy végül szándékosan azt a káoszérzetet keltse a mezei hírfogyasztóban/szavazóban, amit a kormányfő és tettestársa, Habony Árpád olyannyira el akar érni. Hogy a menekültek puszta látványa ellenszenvet és frusztrációt váltson ki.

Sztrádamenet

A kora délutáni órákban, megelégelve, hogy nem történik ügyükben semmi, több száz menekült elindult a Keletiből az osztrák határ felé. A sztrádán haladnak, a kora esti órákban még több mint 200 kilométerre voltak Bécsből. Részletes tudósítást itt olvashat.

Keleti: jöttek az ultrák

Miután az Ausztria felé indulók elmentek a Keletiből, megérkeztek az ultrák, akik a tegnap éjjeli randalírozásukkal melegítettek a belvárosban. A verbális szócsaták után az ultrák petárdákat dobtak a menekültek közé, és dulakodás is kialakult. A híradások szerint a bunyóban az ultrák maradtak alul a menekültekkel szemben. Délután – a rendőri beavatkozás eredményére – helyreállt a „rend” a Keleti előtt.

Kapcsoljuk Bicskét!

Bicskén elhunyt egy menekült. A Blikk képet is közölt az esetről. A mentősök fél órán át próbálták újraéleszteni a férfit, nem sikerült. Itt ajánljuk Kakuk György cikkét, aki drámai tudósítást közölt azokról, akiket leszállítottak Bicskére, pedig a vonatra Graz volt kiírva.

És Röszkét!

Kora délután háromszáz menekült tört ki a röszkei táborból a rendőrség közlése szerint. A Szegedma úgy tudja, az ügyintézés lassúsága miatt vesztették el a türelmüket a táborlakók. Pár óra múlva azonban állítólag valamennyi kiszabadulót elfogta a rendőrség.

Fidesz–Jobbik: két jó barát

A parlamentben eközben a Fidesz és a Jobbik közösen megszavazta az ún. menekültügyi csomagot. „Vagyis a kormány ez alapján kihirdetheti a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet” – írta tudósításában az Index. Ebből kiderült, hogy az alábbiakat szavazták meg: 1. mostantól lehetőség lesz arra, hogy a kormány átmeneti időre tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdessen ki; 2. gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a menekültügyi eljárásokat; 3. bővítik az ország határainak védelméhez szükséges intézkedések körét; 4. tranzitzónákat alakíthatnak ki a határon; 5. szigorítják az embercsempészeket sújtó büntetőjogi szabályozást; 6. három új tényállással is kiegészül a büntető törvénykönyv: a határzár tiltott átlépése, a határzár megrongálása, és a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozása.

Jaj Simicskának!

A nap margóján még épp elfér az a kis történet, amit mi írtunk meg arról, hogyan golyózták ki Simicska cégét a Balaton mellett.

Banksy

Ezt az új alkotását ne hagyják ki véletlenül se. Mert igaza van!

Figyelmébe ajánljuk