Orbán Viktor megáldja a multikat

  • narancs.hu
  • 2014. március 11.

Hírnarancs

Orbán a pelenkagyárban smárol a malacellenes Szili Katalinnal, miközben az oroszok megesznek egy félszigetet. Teljesen őrült hírek kedden.
false

 

Fotó: MTI – Beliczay László

Szólhatott volna ez a nap a smárolásról is akár, de Magyarországon vagyunk, itt pedig inkább olyasmikről szólt ez a kedd, mint például:

Ma kiderült, hogy milyen sorrendben fognak fellépni március 15-én a kormányváltó erők erős emberei a Szabad sajtó útján, hogy elmondhassák, ami a szívüket nyomja. Elsőként Gyurcsány Ferenc melegíti majd be a tömeget (kemény lesz, mint a régi Edda), az úgynevezett headliner szerepét pedig az ötödik fellépő, Mesterházy Attila tölti be – a többiek (Szabó, Fodor és Bajnai) értelemszerűen kettőjük között csillogtathatják meg legendás szónoki képességeiket. Szóval, igazi adrenalinbombának ígérkezik ez a szombati összejövetel, olyannak kábé, mint Sting és Paul Simon közös nyugdíj-kiegészítő turnéja.

További szórakoztató hírek az ellenzéki térfélről. Gyurcsány Ferenc tegnap este, Kuncze Gáborral közös budai stand-up comedy estjén úgy vélte, a Fidesz kétharmados törvényeinek egy része simán megkerülhető, csak még nem árulja el, hogyan (és pláne: kinek és mikor). Mindeközben Szili Katalinnak az a legnagyobb baja, hogy az Együtt 2014 egy röfire tűzte föl a kokárdát azon a képen, amellyel a fentebb már jellemzett szombati rendezvényre invitálja híveit. Szili egyenesen büntethetővé tenné a kokárda lelkének vagy mijének a megsértését, pedig inkább az előre megfontolt szándékkal elkövetett elbutulás büntethetőségéért kellene síkra szállnia, legfőképp saját maga megfékezése érdekében.

Amúgy meg beszarás! Orbán Viktor pelenkák között állt ki az idegenszívű multik mellett a Procter & Gamble második magyar gyárának gyöngyösi átadóján! Szóval: a Coca-Cola fasza, a pelus fasza, de a legfaszább azért mégis az Origo fotója, amit Pályi Zsófia készített az eseményen, és amely teljes joggal pont olyan hangulatúnak mutatja a gyárlátogatást, mint amikor a Pacsirták cérnaszálon c. Menzel-klasszikusban megérkeznek az elvtársak megmustrálni az átnevelőtábort.

Ennyi vidámság után körmöljük is ide gyorsan, hogy megszavazta a függetlenségi nyilatkozatot a Krími Autonóm Köztársaság parlamentje. Az oroszok ugyebár már rég a spájzban vannak arrafelé, és gyorsan ki is kövezték az új határt – taposóaknákkal. Szóval, most úgy néz ki, hogy vagy Putyiné a Krím, vagy brutális polgárháború lesz – vagy: nem tudjuk. Úgy szar az egész, ahogy van.

Mindegy, a világ szerencsésebb helyein (mint amilyen egyelőre még minden sötét jel dacára a mi hazánk is) ma remélhetőleg mindenki azt a videót nézte meg ezerszer, amelyen egymásnak idegen emberek túlesnek az első csókon. Ez szerintünk is kimeríti a szupercukiság minden követelményét, de végigment már az egész neten, így inkább Lily Allen új klipjével búcsúzunk. A hóbortos angol lánynak volt pár klassz száma régebben – ha emlékszünk, az egyikkel még a magyar közéletbe is sikerült beleszólnia (nem jelentéktelen hazai színművészi segítséggel persze). Most lassan visszatér: az új száma kifejezetten hangulatos, és a klipje is meglehetős. A mondanivalóval pedig végképp nehéz vitatkozni: 28 évesnek lenni nagyon-nagyon jó:

Figyelmébe ajánljuk