Gumicsontok napja: Simon bilincsben, Orbán titokban

  • narancs.hu
  • 2014. március 12.

Hírnarancs

Simon Gábor állítólag csak vagyonkezelő volt – jelentsen ez bármit is. Orbánt titkolják, Schumacher állapota viszont javult. Kampány lenne? Nem látszik. Ez történt szerdán.

Simon Gábor már előzetesben! Harminc napra elrendelte a bíróság Simon előzetes letartóztatását szerda délelőtt. Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Simon azonban tagad. Naná! Ő ugyan bűncselekményt soha! Azt írja a hagyományosan remek ügyészségi kapcsolatokkal rendelkező Magyar Nemzet, hogy állítása szerint NEM a saját pénze volt Simon Gábornak az osztrák Volksbankban elhelyezett 577 ezer euró és 163 ezer dollár (240 millió forint összesen). Ezekről az összegekről vallomása szerint csak vagyonkezelőként rendelkezett. Ha pedig ez igaz, a történet újabb irányt vehet: vajon ki volt a megbízó? A párt? Eközben „szegény” Mesterházy Attilát most Tatabányán zaklatták Simonnal.

false

 

Fotó: MTI

És Orbánt dugdossák! – írja az Index. Úgy kell ezt érteni, hogy nem mondják el, hova megy a miniszterelnök, nehogy odamenjen a rendes kérdéseket feltevő média. Ne zavarják őt.

A közönséget pedig már pénzért veszik: ti. 800-at fizetnek óránként a hivatalos ünnepségen való részvételért a statisztáknak március 15-én. Egy ügynökségen keresztül intézik, ők viszont – a KIM-mel együtt – tagadnak. Három éve már megvolt ez a sztori, ugye.

Jöjjön egy jó hír: az Onyx és a Costes után a Borkonyha étterem is megkapta a Michelin-csillagot.

És még egy: biztató jelek mutatkoztak a síbalesete miatt hónapok óta kómában fekvő Michael Schumacher állapotában. Sabine Kehm, a versenyző menedzsere szerdán adott ki egy közleményt, amelyben leszögezi, hogy vannak olyan apró jelek, amelyek bizakodásra adhatnak okot, ugyanakkor hozzátette, a felébresztés továbbra is hosszú és lassú folyamat.

És végül az esti mese, ami bugyuta kis rövidhírnek látszik, de valójában színtiszta költészet (írja a Toronto Sun egy izlandi hírügynökségre hivatkozva). Egy turista csatlakozott ahhoz a csoporthoz, amely őt magát kereste. Valahol Izlandon megállt a busz, a nő kiszállt, átöltözött és piperészkedett, majd visszaült a buszba. Valakinek feltűnt, hogy hiányzik egy bizonyos társuk, de a személyleírás alapján az „eltűnt” nő nem ismert magára. Ezután ötvenfős csoport indult a keresésére, köztük a célszemély. Riadóztatták a parti őrséget is, de végül nem a helikopteres kutatás segített. Egy társa ismerte fel a nőt, aki nem találta önmagát. Tanulság: ismerd meg önmagad.

Figyelmébe ajánljuk