Rogán dolgos ügyvédei

  • narancs.hu
  • 2016. július 20.

Hírnarancs

A demokrácia ma érdeklődés hiányában elmaradt. Híreink.

Határozatképtelenség

Berekesztették az Országgyűlés mai rendkívüli ülését, mivel a kormánypártok távolmaradása miatt a képviselők kevesebb mint fele jelent meg. Az ülést a PM-es Szabó Tímea hívta össze, azt szerette volna, ha eltörlik a Liget-projektnek megágyazó jogszabályt. Szabó úgy nyilatkozott, nyár végén vagy ősszel újra megpróbálja, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető viszont „komolytalan blöffnek” nevezte az egész kezdeményezést.

Metrógondok

Tovább csúszhat a 3-as metró szövevényes felújítása, miután a Népszabadság információi szerint nemcsak hogy nem kapunk, de nem is kértünk rá pénzt az Európai Uniótól. EU-s finanszírozás hiányában a főváros 40–55 milliárdos hitelfelvételre kényszerülhet, erre Tarlós István főpolgármester fedezetigazolást kért a kormánytól, de egyelőre nem kapott.

Bűnözők állítása

Sajtótájékoztatón kérdezték Rogán Antal minisztert arról, valóban kapott-e több tízmilliónyi kenőpénzt Portik Tamástól, valamint Vizoviczki László egy munkatársától belvárosi polgármestersége idején. A válasz: „Bűnözők állításával nem kívánok foglalkozni. Ez a hatóságok dolga, meg az ügyvédeim dolga.”

Veszélyben az ifjúság

Az ELTE etikai bizottsága másodfokon is elmarasztalta G. Fodor Gábort, az ÁJK oktatóját az általa szerkesztett 888.hu portál szexista és rasszista cikkei miatt (konkrétan a Tóbiás József feleségének aktfotóin és az iráni modelleken gúnyolódó írásokat vizsgálta a bizottság). GFG lapjában közölte: megválik egyetemi katedrájától, „G. Fodor Műhelye” ősszel az egyetemen kívül folytatódik.

Még nagyobb veszélyben az ifjúság

Az amerikai republikánus párt clevelandi konvenciója hivatalosan is elnökjelöltté választotta Donald Trumpot.

Kosarat kaptunk az EU-tól

A brit kormány ma bejelentette, hogy a Brexit-népszavazás eredményének tükrében lemond 2017 második felében esedékes EU-tanácsi elnökségéről. Szijjártó Péter korábban úgy nyilatkozott, Magyarország szívesen átvenné a feladatot, de az EU-s nagykövetek mai találkozója után úgy tűnik, inkább az eredetileg 2018 első felére tervezett észt elnökséget hozhatják előre.

Figyelmébe ajánljuk