Stadionépítés és Pokorni, a végtelenségig alázható fidesznyik

  • narancs.hu
  • 2013. december 17.

Hírnarancs

Elfogadták a költségvetést: szépülhet a kozármislenyi stadion is. Dúl a tankönyvbotrány, de Pokorni még mindig nem áll fel. Az NFÜ már a múlté, a Gyermekrák Alapítvány elnöke azonban nagyon is a jelenünkben él. Ez történt kedden.

Elfogadták a jövő évi költségvetést. (Ha részletesen szeretne tájékozódni, kattintson ide). Egyébként meg örüljön mindenki, mert olyan halaszthatatlan dolgok kerülnek hamarost megoldásra, mint a győri, a kaposvári, a kecskeméti, a paksi, a pápai, a békéscsabai, a siófoki, a dunaújvárosi, a gyirmóti, az ajkai, a balmazújvárosi, a ceglédi, a kozármislenyi, a soproni, a szolnoki, a tatabányai, a mezőkövesdi, a szigetszentmiklósi, na és persze a kisvárdai stadion fejlesztése. És mennyi stadion újul és épül még! Azaz 2014 a stadionépítés éve lesz.

Az elmúlt napok továbbra is épp ellenkezőjét bizonyították annak az illúziónak, hogy Pokorni Zoltán lenne az emberarcú tényező a Fideszben. Mert hát nem az, csak egy szánalmas lúzer. Már megint arcon csapták, és ő még mindig nem áll fel! Lenyomták ezt az aljasságot, hogy iskolánként két tankönyv. Erre mit csinál Pokorni? Nem azt, hogy lemond, beolvas, hanem csak szerényen, mértéktartóan mondja az Index kamerájába, hogy ő ezzel nem („kérem…”) ért egyet. Aztán az általa vezetett oktatási bizottság három, igen, három választható tankönyvet javasol! Mekkora tett! Persze erre is szartak! És Pokorni még mindig ott van: úgy látszik, őt akárhányszor meg lehet alázni. Engedi. És ehhez képest tényleg egy nagy semmi, hogy a tankönyvek államosítása ellen szavaz. Mint halottnak a fing.

false

 

Fotó: MTI


Nemcsak a tankönyvpiacon államosítanak: az egykori Neo FM frekvenciáit is államosították, ezzel pedig a Nyerges Zsolthoz köthető Class FM-nek kedveztek. Jé!

Ma még az NFÜ megszüntetését szolgáló törvényt is elfogadta a parlament. Azaz most már annyit…, pardon annyit nem lop a Miniszterelnökség, amennyit (nem) szégyell.

Amikor egy gyékényen Schiffer, a Fidesz, a CÖF, Szili Katalin és a Jobbik: ha anyázni kell a Kúriát devizahiteles-ügyben.

Az Index lebuktatta: a Gyermekrák Alapítvány elnökéről kiderült, hogy az egyik mentőt taxiként használja, sőt, most jön az igazi böszmeség, ha benne ül, úgy hajtanak rá a villamossínre meg a buszsávba, minta beteget szállítanának. A csávót pedig hiába szembesítik, mosolyog.

Elkezdődött azoknak az izsáki rendőröknek a pere, akik nyáron agyonvertek egy férfit. „A vádiratból kiderült, hogy nem Bara József halálra verése volt az egyetlen törvénytelenség az izsáki őrsön, hanem szinte teljesen általános volt a gyanúsítottak verése. Volt, aki azért kapott, mert túl részeg volt” – írja az Origo. A tárgyalás során az egyik vádlott egészen elképesztő vallomást adott. Nem is találta magát bűnösnek.

És akkor egy kis kitekintés: V. Putyin tőle ritkán látható nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot. Az ismert feszültségek hatására harmadával csökkentette Ukrajna számára a gáz árát. Erre varrjon gombot az EU!

Szombaton délben temetik Bächer Ivánt a Fiumei úti temetőben.

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.