Szaladnak már Simicska műsorvezetői – Rogán a Keletiben razziázott

  • narancs.hu
  • 2015. február 10.

Hírnarancs

Melyik busszal lehet eljutni a Hír Tv-ből a köztévébe? Mennyi lesz a reklámadó? Ki tud többet a Szovjetunióról? Kedden megint a hülyeség ülte torát.

Ha nem lesz, lesz, ha lesz, nem lesz

Úgy látszik, teljes a zavar az Orbán-flottában, a fiúk mintha mással sem törődnének, mint hogy csupa gyöngybetűs szó hagyja el a fejüket. Még olyan kényes témában is, mint a reklámadó. Az aranytorkú ma reggel Lázár János volt, aki ezt találta mondani a Kossuth rádióban: „Reklámadó lesz, az a kérdés, hogy mennyit fognak fizetni a cégek.” Tényleg? Megáll az ész! Ennyire tellett péntek óta? Szemünk se rebbenne, ha mindezt a szomszéd dakszlija ugatja a holdra, de Lázár ennél egy picikét talán felelősebb beosztásban van. Vagy talán mégsem? Az MTI tudósítása szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter ekképp fejtette ki, hogy miért nem mond semmi érdemlegeset: „A miniszterelnök és a frakció felhatalmazása alapján a feladata az, hogy az Európai Bizottság által reklámadóügyben indított, Magyarországot várhatóan elmarasztaló eljárások megelőzése érdekében tárgyaljon a reklámadó-fizetésre kötelezettekkel, közöttük az RTL Klub tulajdonosával, a Bertelsmann-csoporttal. Konkrétumokról még nem tudott nyilatkozni, mivel február 24-én fogadja a csoport első emberét Orbán Viktor miniszterelnök.” Ezek szerint Orbán meg a Bertelsmann-csoport elnöke fogja kitalálni, hogy mennyi lesz a reklámadó?

A kis lelkiismeretesek

Az alsóbb szintekre is begyűrűzött a lelkiismereti válság a Simicska-médiabirodalomban. Amint az a hvg.hu cikkében olvasható, a Hir Tv két „arca”, Szabó Anett és Kovács Andrea elhagyja a süllyedő hajót, és a köztévé felé veszi az irányt.

false

 

Ahonnan viszont sorra rúgják ki az embereket. Az MTVA-nál állítólag 177 embert fenyeget a lapát, és nem is akárkiket. A Népszabadság szerint az elsők között a kulturális szerkesztőség három ismert műsorvezetőjét, Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát rúgták ki. Állítólag nem kell félniük attól, hogy földönfutók lesznek (Giró-Szászné Giró-Szász Krisztinának valószínűleg amúgy sem), ugyanis az MTVA vezetése részéről olyan ígéret hangzott el, hogy külsős produkciós irodák foglalkoztathatják a riporterek, szerkesztők, műsorvezetők egy részét.

Különben van egy bonus track is a témában: a pestisracok.hu portál szerint az egyik pénteki fel- és lemondó, Szerető Szabolcs mégsem távozik a Magyar Nemzettől.

Rogán a Keletiben haknizik és razziázik

A Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartott a Keleti pályaudvaron, vélhetően az érkezési oldalon, miután – írja az MTI – „tájékozódott a fokozódó bevándorlás következtében kialakult helyzetről”. Azt nem írják, hogy Rogán személyesen hány illegális bevándorlót csípett fülön, az viszont kiderült, hogy utána elég gátlástalanul süketelt. A frakcióvezető „égető problémának tartja Magyarországon a bevándorlást, ezért újra kérte a kormányt, mihamarabb indítson nemzeti konzultációt a témában, ami felhatalmazást adhat majd a parlamentnek, hogy változtasson a bevándorlási szabályokon, és hogy az Európai Unió vonatkozó szabályaival is szembemenjen”. Rogán szerint az előírásokat úgy kellene módosítani, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat menekültkérelemtől függetlenül idegenrendészeti őrizetbe lehessen venni, utána pedig mindaddig ellenőrzés alatt kellene tartani őket, amíg kiderül, jogosultak-e menekültstátusra. „Ha nem jogosultak, haladéktalanul ki kell toloncolni őket Magyarországról” – mondta.

false

 

Fotó: MTI – Kovács Tamás

Az MTI tudósítása szerint „a tájékoztató végén néhány tiltakozó »Vigyázat! Államilag szított idegengyűlölet!«, »A kivándorlásról mikor tartasz sajtótájékoztatót?« és »56-ban is zárt határokat szerettél volna?« feliratú papírokat mutatott fel Rogán Antal mögött. A tiltakozókat – akik nem egy szervezet tagjaiként, hanem magánszemélyekként mutatkoztak be – rendőrök igazoltatták a pályaudvaron”.

Lezsák tud többet a Szovjetunióról

Tarlós István próbált hízelegni a hamarosan hazánkba látogató Vlagyimir Putyinnak; szánalmas tervét, miszerint a kőbányai Óhegy parkot kereszteljék át Moszkva térre, a fideszes többségű helyi közgyűlés úgy leszavazta, mintha kötelező lett volna. Persze Tarlósról eddig is tudtuk, hogy ajtóstul ront, nem így Lezsák Sándor, aki sokkal szofisztikáltabb seggnyalással igyekszik a nagy ember, Orbán Viktor legjobb barátja kedvébe járni. A lakiteleki remete azt találta ki, hogy rendezzék meg a Ki tud többet a Szovjetunióról? Az orosz klasszikusok nyomában című versenyt. A kezdeményezéshez örömmel csatlakozott a köztévé, a részletek itt olvashatók, a fődíj egy ötnapos moszkvai utazás.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.