Ma talán elzárják a vércsapot

  • narancs.hu
  • 2015. február 11.

Hírnarancs

Izmosodik a Jobbik, hamis eurót árul a fiatal fideszes, mégsem esik neki Orbánnak a Magyar Nemzet. De a nap legfontosabb eseménye Ukrajnában zajlik.

Francois Hollande, Angela Merkel, valamint persze Vlagyimir Putyin és Petro Porosenko épp ebben a pillanatban Minszkben próbál elérni valamit az egyre durvább és valamiféle rendezés nélkül biztosan csak még véresebbé eszkalálódó kelet-ukrajnai háború ügyében: egyebek mellett tűzszünetet, normális méretű demilitarizációs zónát, hadifoglyok szabadon bocsátását. A részletek és a lassan csepegő újabb és újabb információk miatt érdemes az Index cikkét frissítgetni itt.

false

 

Fotó: MTI

Közepesen érdekes fordulat a Simicska-féle gecigate-ben: noha a múlt hét végén még sokan a Magyar Nemzettől és a HírTv-től menekülő újságírók egész seregét vizionálták, ma a Válasz.hu felhívta arra a köz figyelmét, hogy gyakorlatilag senki sem indult el az említett médiumoktól a távozó vezetők után. Így aztán (bár nagyon vicces lett volna) egy darabig még biztosan nem a Magyar Nemzetben érdemes keresni a kíméletlen kormánykritika legdurvább alakulatát.

Erősödik a Jobbik. Az Ipsos februári felmérése két érdekes tényt mutat: az egyik, hogy a Fidesz támogatottsága továbbra is csökken (23-ról 21 százalékra), a másik pedig, hogy a Jobbiké ellenben 14-ről 16 százalékra nőtt. Az is kiderült, hogy a Fideszből kiábrándult fiatalabbak beálltak a Jobbik mögé, az idősebbek viszont egyelőre a bizonytalanak halmazát hizlalják. A munkanélküliek és a szakmunkások körében pedig már magabiztosan vezet a Jobbik, amely most már stabilan hazánk második pártjának nevezhető, és ez még egy jó darabig aligha fog megváltozni.

Elég szar a 4-es metró. Na jó, ha ez így, ebben a formában túlzás is, az legalábbis biztos, hogy hat hónapot még nem sikerült egyhuzamban számottevőbb hibák nélkül teljesítenie a szegény metrónak, pedig a végleges engedélyt csak így kaphatná meg (jelenleg ún. ideiglenes használatbavételi engedéllyel suhannak a szerelvények). A pontos parkolásban és az ajtók dinamikus nyitásában-zárásában van még hova fejlődnie az igazán szép és igazán értelmetlen új metrónak.

Végül a nap legviccesebb híre: a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke, Veress Áron bejelentkezett a legtoprongyosabb bűnözök közé! A jeles fiatal a Keleti pályaudvaron kísérelt meg hamis eurót árulni, de elfogták a rendőrök. Ez már önmagában is csodálatos, de aztán a Fidesz vonatkozó sajtóközleménye még erre is rátett egy lapáttal: délután ugyanis azt állították, hogy Veress Áront már 2012-ben kizárta soraiból a párt. Kár, hogy az ifjúsági tagozat honlapján még ma reggel is az ő fotója volt látható az „országos elnök” betűsor felett. Hiába, na, igazi profik találkoznak itt igazi profikkal.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.