Vagyonosodási vizsgálat minden kormánytaggal szemben

  • narancs.hu
  • 2015. december 6.

Hírnarancs

A szélsőjobb nyerheti a francia választást. Colleen Bell nyilatkozott, Esterházy Péter dedikált, Cseh László úszott. Ezek a hétvége hírei.

Le Pen országa

Amikor a híreket közzétesszük, az exit pollok azt mutatják, hogy Marine Le Pen szélsőjobboldali pártja, a Front National lehet a regionális választások győztese. A szavazatok 30 százalékát szerezte meg, Sarkozy pártja 27 százalékot, az országot kormányzó baloldal pedig 23-at. Ennél fontosabb, hogy a 13-ból 6 körzet Le Penéknek néz ki egyelőre. A második forduló jövő vasárnap lesz, addig is a Le Monde, a BBC és az Index oldalán is folyamatosan követhetik az eredmények véglegesítését és a reakciók hadát. Első ránézésre elég szarul néz ki ez az egész.

false

 

Fotó: MTI/EPA

Szép gondolat

Juhász Péter, az Együtt képviselője írja a Facebookon:

„Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezünk a kormánnyal és családjával szemben. Mert januártól gyakorlatilag nem lehet. Pontosabban lehet, ha az is hozzájárul, aki ellen folyik.

Ha bemutatja a NAV-os a számlát, akkor számon kérhetik az adott NER-gazdagot, hogy mennyiért vásárolt ezt-azt. De ha nem, akkor nem becsülheti meg az ellenőr, hogy Szijjártó Péter egymilliót fizetett-e az egymilliós zakójáért, vagy Rogán Pasa parki lakása tényleg ér-e 200 milliót, ahogy a szomszédaié, például Varga Mihályé, Puskás Andrásé vagy Csetényi Csabáé.

Viszont most még csak december van.

Éppen ezért az Együtt az összes kormánytag és néhány családtag ellen megindítja a vagyonosodási vizsgálatot. A családot a maffiai értelemben használjuk."

Rajtuk kéne végigmenni

Rajtuk kéne végigmenni

Fotó: MTI

 

Még egy szép gondolat

Az M1-nek adott interjújában Colleen Bell amerikai nagykövet hangsúlyozta, hogy az USA támogatja az EU erőfeszítéseit egy átfogó és egységes megoldás kidolgozására, de a menekülteket méltóságuknak megfelelően, humánusan kell kezelni, gondoskodni kell a biztonságukról. Azt is megjegyezte, hogy a menekültek az erőszakos szélsőségesség elől menekülnek, ők nem terroristák.

Londoni késelés

Három férfit is megsebesített egy késelő a londoni metróban. Szemtanúk szerint azt kiabálta, hogy „Ha továbbra is szórakoztok Szíriával, kiontjuk a véreteket!”. Az angol rendőrség terrorcselekményként kezeli az esetet. Az egyik helyszíni videón egy férfi azt kiáltotta oda a támadónak, hogy „Nem vagy muszlim, tesa!”. Ebből a közösségi médiában hamar mozgalom kerekedett, számos muszlim posztolta a taget: #YouAintNoMuslimBruv.

Esterházy

Szombaton dedikálta új könyvét Esterházy Péter és Szüts Miklós. Az RTL Klub forgatott egy kicsit a helyszínen. A könyvről részletesen aktuális lapszámunkban olvashatnak.

Cseh becse

Cseh László kontinenscsúccsal aranyérmet nyert vasárnap az izraeli Netánjában zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, férfi 200 méter pillangón – írja az MTI. Női 400 méter gyorson Hosszú Katinka második, Kapás Boglárka pedig harmadik lett.

Figyelmébe ajánljuk