A 168 Óra és a Neokohn.hu tulajdonosa megvette a Pesti Hírlapot kiadóját

  • 2020.07.10 16:25

Interaktív

Egy cégbe kerül a két hetilap.

A Media1 szakmai portál információi szerint terjeszkedik a Brit Media: a 168 Óra, a 168ora.hu és a neokohn.hu taulajdonosa ugyanis megvette a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft.-t.

Az egyesülés után Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajodnosa a Brit Media vezérigazgatója is lesz.

A két szerkesztőség már egy helyen működik.

Milkovics a Media1-nek azt mondta: a megállapodások részleteinek egyeztetése még tart, ezért korai lenne arról beszélni, hogy pontosan hány százalékos üzletrésze lesz a 168 Óra körüli holdingcégben.

Vagyis az egyesülésről szóló hírt nem cáfolta.

Milkovics a portál szerint néhány 168 Órással beszélgetett a terveiről, és felmerült, hogy szeretné, ha a lapok kiegyensúlyozottan működnének, azokat nem csak baloldali olvasók olvasnák.

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.