Az Index szétverése után az olvasóktól kérne pénzt az Indamédiához tartozó blog.hu

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 11.

Interaktív

„Hiszünk benne, hogy a civil tartalomgyártás hasznos és fontos.”

Ahogyan arról mi is korábban beszámoltunk, az Index szétverése után a blog.hu tartalmaival töltenék fel a portál címlapját – mivel a teljes szerkesztőség felmondott, új embereket pedig még jelenleg is keresnek.

Blogposztokkal töltik fel az Index címlapját

Az újságírók távozása miatti "átmeneti időszakban" blogposztokkal szórják majd tele a címlapot. Blogposztokkal is fel fogják tölteni az Index.hu főoldalát - ez derül ki a blog.hu gépházblogjának friss bejegyzéséből. Az inda.blog.hu-n megjelent poszt azt jelenti be a blog.hu-n író bloggereknek, hogy az Index szerkesztőségében zajló "komoly változások" "egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek".

A 444.hu szúrta ki, hogy az Indamédia portfóliójába tartozó blog.hu közösségi finanszírozásba kezdene. Az Indamédiát még idén márciusban vásárolta meg a NER köréhez tartozó Vaszily Miklós és ezen a cégen keresztül érkeznek az Indexhez a portál hirdetési bevételei. A blog.hu pénzgyűjtési felhívása már nem érhető el nyilvánosan, miután a 444.hu kérdezősködni kezdett. „Hiszünk benne, hogy a civil tartalomgyártás hasznos és fontos. A fennmaradáshoz viszont szükségünk van Rád és a támogatásodra. Telis-tele vagyunk új ötletekkel és célokkal, viszont a megvalósításuk nehezebb, mint valaha” – áll a kampány szövegében.

Figyelmébe ajánljuk