Hamarosan döntenie kell a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a Klubrádió sorsáról

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 15.

Interaktív

Legkésőbb október 13-ig kell döntenie a frekvenciahasználati szerződés hosszabbításról vagy annak elutasításáról.

2021. február 12-én lejár a Klubrádió frekvenciahasználati szerződése, a meghosszabításáról a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fog dönteni legkésőbb október 13-ig – írjaNépszava.

A lap megkereste a Klubrádió igazgatóságának elnökét, Arató Andrást, aki elmondta, hogy a jogszabály szerint amennyiben az NMHH elutasítaná a pályázatukat, ami még hét évre biztosíthatná a működésüket, nincs indoklási kötelezettsége.

Arató bízik benne, hogy megkapják a hosszabítást, ami szerinte a „népakarat kifejeződése” is lenne, mert nemcsak sokan hallgatják a műsoraikat, de adományokkal is támogatják a Klubrádiót.

„Persze nálunk bármi megtörténhet, ahogy azt például a Civil Rádió vagy a Class FM esetében láthattuk” – tette hozzá. Szerinte a médiatörvény általános rendelkezéseiből, az Alaptörvényből és az uniós jogrendből is az a következtetés vonható le, hogy a sugárzás lehetőségének megvonása egyenesen a joggal való visszaélés lenne.

Arató szerint a Klubrádió esetében a kormány nem tudná használni még csak azokat az érveket sem, amiket más sajtóorgánumok bezárásánál használt, miszerint  „belső viták feszítették szét”, vagy „megváltoztak a médiafogyasztási szokások", esetleg „egy magáncég belügyeibe a kormány nem szólhat bele”.

Figyelmébe ajánljuk