Dull Szabolcs: ha Bodolai feloldaná a titoktartási nyilatkozatokat, végre kiderülhetne minden

  • narancs.hu
  • 2020. július 27.

Interaktív

Az Index menesztett főszerkesztője reagált az ellene irányuló támadásokra is, amelyek szerint baloldali pártpolitikusokkal szövetkezett a lap szétrobbantására.

Dull Szabolcs, az Index múlt héten menesztett főszerkesztője Facebook-posztban reagált arra a feltételezésre, hogy baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve szövetkezett a lap bedöntésére, valamint Bodolai és a magyar kormány lejáratására. A kormánysajtón kívül maga Bodolai László is hivatkozik erre az elméletre, például áttételesen abban a levélben is szerepel ez, melyet Bodolai Tilos rádiós kollégáinak küldött.

A Tilos Rádióval egyetértésben Bodolai László ideiglenesen felfüggeszti műsorát

A rádiónak küldött levelében röviden összegzi, ő hogyan látja az elmúlt napok eseményeit. A Tilos Rádió kuratóriuma az Index-botrány hatására megbeszélte Bodolaival, hogy jobb, ha egy ideig szünetelteti a műsorait, de nem foglalnak állást ellene, és továbbra is a csapat tagja marad. Ezen állásfoglalásukat a rádió Facebook-oldalán is közölték, miszerint "Bodolai Lászlót nem tették ki a Tilos Rádióból.

Dull FB-bejegyzéséből érezhető, hogy nevetségesnek tartja ezeket a vádakat, szerinte ez lenne a baloldal első sikeres projektje az elmúlt 10 évből.

„Ami pedig az elmúlt napokban elindult lejárató kampányt illeti. Magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve robbantottam volna szét az Indexet? Ahonnan elbocsátottak? A legolvasottabb újságot, a legklasszabb szerkesztőséget, amelyet vezetni a lehető legnagyobb és legmegtisztelőbb feladat a magyar médiában. Éppen ez lenne tíz év alatt a baloldal első sikeres projektje? :DDD LOL”

Dull arról is ír, hogy valóban megkeresték politikusok minden oldalról, de politikai riporterként és korábbi parlamenti tudósítóként ez talán annyira nem különös.

„Jó lenne, ha az elnök úr, aki kétségtelenül a szólásszabadság egyik legnagyobb védelmezője ügyvédként, feloldaná a titoktartási nyilatkozatokat, amelyeket aláíratott velem és a lapvezetéssel az értekezletek előtt. És akkor kiderülhetne.”

„Egy emberen múlik, hogy kiderülhet-e az igazság minden részlete az Index szétrobbanásában, ez pedig nem más, mint Bodolai László” – erősítik meg Dull Szabolcs állítását (volt) kollégái.

Neked ajánljuk