A Tilos Rádióval egyetértésben Bodolai László ideiglenesen felfüggeszti műsorát

  • narancs.hu
  • 2020. július 27.

Interaktív

A rádiónak küldött levelében röviden összegzi, ő hogyan látja az elmúlt napok eseményeit.

A Tilos Rádió kuratóriuma az Index-botrány hatására megbeszélte Bodolaival, hogy jobb, ha egy ideig szünetelteti a műsorait, de nem foglalnak állást ellene, és továbbra is a csapat tagja marad. Ezen állásfoglalásukat a rádió Facebook-oldalán is közölték, miszerint "Bodolai Lászlót nem tették ki a Tilos Rádióból. Bodi közös megegyezés alapján jelenleg szünetelteti a műsorkészítést. Továbbra is a Tilos Rádió tagja marad."

A birtokunkba került belső levelezésben Bodolai László a rádiós társainak küldött válaszában négy pontba szedte az elmúlt napok eseményeit.

 

"Kicsit sok és sűrű ami most ami körülöttem történik, ezért nem tudtam eddig írni. Elég erős média ellenszélben vagyok, próbálok néhány dolgot az én szemszögömből is leírni.

1. Semmilyen NER-es kérést nem teljesítettem és nem teljesítek az index körül kialakult helyzetben.

2. Mint ahogy már többször lenyilatkoztam, itt konkrétan egy vezetői, felelősségi kérdés tisztázása miatti munkaügyi lépésről volt szó, nyilván a szerkesztőségben ezt a lépést nem én tematizáltam. Semmi index-szétverés, sajtószabadság megsértése volt a cél, még jelen percekben is gőzerővel dolgozom az index szabad, független fennmaradásáért.

3. Az egészbe beleszóltak különböző politikai érdekek, akiknek célja az index felszámolása, pillanatnyi politikai haszonszerzés miatt, és ezért nem volt drága semmi. Simán ezért beáldoznák az index szerkesztőségét és engem odadobtak koncként, miközben folyamatosan, erőn felül a szerkesztőség összetartásáért dolgoztam.

4. A Tilossal kapcsolatban nem nyilatkoztam sehol, viszont a műsorom készítését felfüggesztettem a helyzet tisztázásáért. Remélem, rövidesen hitelesen kiderül, mi történt itt valójában. Kérek annyi bizalmat, hogy illessen meg engem is az ártatlanság vélelme, én szeretnék a Tilos közösség tagja lenni továbbra is."

Figyelmébe ajánljuk