Szüret 2021/03.

  • Narancs
  • 2021. január 20.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

– Kik állnának a színpadon, ha mégis folytatnák?

– Az Omega ilyen szempontból nincs kritikus helyzetben, mert az a csapat, ami az elmúlt tíz évben megjelent a színpadon, most is minden további nélkül tudja folytatni. Évekkel ezelőtt fiatalításhoz, átszervezéshez folyamodtunk, hogy megfeleljünk a mai igényeknek. (…) Az Omega ilyen szempontból olyan, mint a Fradi. Nincs már Albert Flórink, Varga Zolink, Nyilasi Tibi se játszik már, de van a csapat, ami ma is a Ferencváros.

Kóbor János az Indexnek

 

Mi mégiscsak ilyen népi kölykök vagyunk, tehát nekünk van egy személyes népismeretünk. Tehát én tudom, hogy hogyan van a falvakban, mert éltem ott, ott születtem. Tudom, hogy’ van a városokban, ott jártam gimnáziumba. Aztán tudom, hogy’ van a fővárosban, mert itt jártam egyetemre. A család egyik fele az dunántúli, a másik fele: Hunnia, Alföld, tehát tudom, hogy hogyan van az ország egyik felében, meg a másik felében. Tehát azok a döntések, amiket mi hozunk, hadd fogalmazzak úgy, hogy annak van egy népismerete, tehát azt nem általában a tankönyvből meg az ideológiákból hozzuk, hanem a magyar emberek ismeretéből.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

A készülő film történelmi jelentőségű lesz, hiszen nemzetünk históriájának egy olyan fejezetét tárja majd a nézők elé, amely során a muszlim, török támadásokkal szemben, Európa és az európai kereszténység védőbástyáját jelentette Magyarország.

Kásler Miklós Facebook-bejegyzése a Hunyadiról készülő film kapcsán

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk