Szüret 2021/39.

  • Narancs
  • 2021. szeptember 29.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Mondják, hogy a városi levegő szabaddá tesz. Lehet benne valami, de legalább ennyire igaz, hogy a vidéki levegő hazafivá tesz. Itt még él, itt még tősgyökeres az a magyar észjárás, testtartás, habitus, amely megmaradásunk alapját képezi a jövőben. Innen táplálkozik a magyar küldetéstudat, amely értelmet ad életünknek.

Orbán Viktor beszéde a TokajHegyalja Egyetem megnyitóján, Kormány.hu

 

A miniszterelnök-helyettes (…) a vadászat legitimitását többi között azzal indokolta, hogy „az ember antropológiájának meghatározó része” az ősidőktől származó vadászszenvedélye, mint mondta, ennek mai megvalósulása a vadászati kultúra. Semjén Zsolt szerint mindezek miatt „nem nekünk kell magyarázkodnunk a tekintetben, hogy miért vadászunk, az szorul magyarázatra, hogy miért tagadja meg valaki az őseinek az örökségét, és miért tekint előítéletesen a vadászokra és a vadászatra”.

MTI

 

A Nőkért Egyesület aktivistái kiálltak a családokról szóló konferencia elé, és molinóztak. Sajátosan szélsőliberális módszer lepedőre írt jelszavakkal tiltakozni valami, de inkább valakik ellen.

Dippold Pál írása a Magyar Hírlapban

 

Schmidt Mária a Nők a családban című beszélgetést felvezető előadásában úgy fogalmazott: „csak aki remél, szül gyermeket”. Hozzátette: a mai nyugati „neoliberális, neomarxista elit” nem tud jövőképet adni, mert szellemileg kiüresedett. Ateista, relativista, nihilista világa „megfoszt bennünket a reménytől”. (…) Szavai szerint „a magyar nők mind virtuózak, hiszen egyszerre teljes értékű anyák, feleségek és munkaerők”.

Az MTI tudósítása a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsról

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk