Szüret 2022/49.

  • Narancs
  • 2022. december 7.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Fölhívom a tisztelt újságírók figyelmét, hogy miközben Európa recesszióra készülődik, arról beszél, hogy hogyan kerülhetné el a recessziót, aközben azt láthatjuk, hogy a szlovén–magyar kereskedelmi forgalom rekordokat dönt.

Orbán Viktor sajtónyilatkozata a szlovén miniszterelnökkel történt találkozóját követően; Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

Az államtitkár hozzátette, hogy a természetvédelem különleges műfaja az államigazgatásnak, hiszen az állami erőfeszítés nagyon fontos a területen, de önmagában nem elegendő. 

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

A sportoló és a katona tevékenysége közel áll egymáshoz – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 26-án, szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján. (…) Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hagyományok fontosságáról szólva hangsúlyozta: a több mint három évtizedes múltú honvédségi tenisz csapatbajnokság jól mutatja a katonák sport iránti elkötelezettségét, és példázza azt is, hogy mennyi lehetőség van a sport és a honvédelem összedolgozásában.

Honvédelem.hu

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányzati és önkormányzati segítséggel 60 millió forintból felújított, 80 éve épült templom ünnepi eseményén azt mondta: így épült fel egykor Európa és a magyar államiság. Így éltünk túl katasztrófákat, amelyekben Isten segítsége nélkül el kellett volna pusztulnunk, és olyan „izmusokat és ideológiákat”, amelyeket a földi hatalom a hit helyett igyekezett hirdetni.

MTI

 

A jövőben is nagy feladatok várnak a Fidelitasra: intenzíven meg kell szólítani a fiatalokat, világos képet kell kialakítani a fejükben, el kell nekik mondani, hogy amennyiben a baloldal alakít kormányt, akkor az élet minden területén csak rosszabbul járnak majd. „A magyar fiatalok akkor járnak jól, ha Fidesz-kormány van, a fiatalok akkor lépnek előre, ha Orbán Viktor vezeti az országot" – fogalmazott a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos.

Fidesz.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk