Szüret 2023/44.

  • Narancs
  • 2023. november 1.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Tehát ha mi zöld energiát akarunk, és azt akarjuk, hogy Magyarország a zöld energia előnyeit kihasználja, például függetlenek legyünk másoktól, akkor nekünk a kínai cégekkel, kínai technológiával kell együttműködni.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

TAPASZTALATI      MEGSZÉPÜLT      VALÓSÁGBAN      KIRAKÓS

A termelői együttműködések adhatnak választ a mezőgazdaság problémáira – jelentette ki Nagy István agrárminiszter csütörtökön Szentesen. Nagy István (…) azt mondta, „a megoldást megtaláltuk, nem tankönyvekben, hanem a valóságban”.

MTI

„A mai nappal Magyarország erősödik. A Magyar Honvédség egy olyan képesség birtokába jutott, amelyen keresztül a magyar emberek biztonsága és vagyona az eddigieknél sokkal jobban védhető és garantálható. Egy olyan vadonatúj, a legmodernebb technológiát képviselő légvédelmi rakétarendszer birtokába kerültünk, amely egy nagy kirakós új eleme, az átalakuláson keresztülmenő és teljes átfegyverzésre kerülő haderő képességeinek egyik új, meghatározó jelentőségű ékköve lesz” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf a NASAMS légvédelmi rakétarendszer átadóünnepségén.

Honvédelem.hu

Palotai Csenge, a New York-i Liszt Intézet igazgatója azzal kapcsolatban, hogy a filmet a nemzeti ünnepen, október 23-án mutatták be az amerikai nagyvárosban, azt hangoztatta: az alkotás Semmelweis Ignác töretlen hitének és küzdelmes életének állít emléket, aki ugyanúgy hős volt, ahogy a pesti srácok 1956-ban.

Az MTI tudósítása a Semmelweis-film világpremierjéről

Takács Szabolcs, Magyarország nagykövete az MTI-nek adott nyilatkozatában arra mutatott rá, hogy Washingtonban és környékén nagyon sok olyan magyar él, akinek a szülei, nagyszülei, vagy ő maga az 1956-os események miatt kényszerült elhagyni Magyarországot. Megjegyezte azt is, hogy „az aktuálpolitikát mindig bele lehet szőni, és talán kell is a megemlékezések sorába”. Megállapította, hogy a menekültkérdés az 1956-os események óta csak még súlyosabb ügy lett.

Kormány.hu

A rezsicsökkentésnek köszönhetően mi, magyarok kapjuk Európa legolcsóbb háztartási energiáját – írta Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken este a közösségi oldalán, az Erőművek Éjszakája energiaipari rendezvény kapcsán. (…) „Gyurcsányék azt hazudják az embereknek, hogy a piaci árak alkalmazásával jobban járnának. Ha ez igaz lenne, akkor ők és a családjuk miért nem lép ki a rezsicsökkentés alól, miért nem választják a piaci szolgáltatást?” – tette fel a kérdést.

MTI

A gyermek az első, a gyermek a legfontosabb, és ha gyermek van, akkor van jövő – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára pénteken (…) Herceghalom új óvodájának átadóján.

Fidesz.hu

Az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a választás szabadsága jelenti azt a három pillért, amelyekre a kormány családbarát politikája több mint tíz éve épül – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (…) Hornung Ágnes (…) kiemelte, a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.

MTI

A Szicsek pálinkák legnépszerűbbje most a Birsai, aminek a neve egy éjszakába nyúló, céges „tesztelés” végeredménye.

Blikk

Makacs gyomorvírus miatt fogyott le hét kilót Pataky Attila, aki ezek után a szikár Mick Jaggerhez hasonlította magát.

Bors

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója azt mondta: a Tv Maci összeköti a gyerekeket, a szülőket, és az egész Kárpát-medencei magyarságot, hiszen nagyon sokan nőttek fel rajta.

Híradó.hu

Dr. Hunya Miklós a hazai horgászat érdekében végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréseként, október 23-a alkalmából, dr. Nagy István agrárminisztertől Horgászatért érdemérmet vehetett át.

Beol.hu

Megszépült katonasírok várják a kegyelet lángjait

Cím a Feol.hu-n

A protestáns egyházak október 31-én ünneplik a reformációt, miután Luther Márton 1517-ben ezen a napon függesztette ki a wittenbergi vártemplom ajtajára híres 95 tételét. A futóverseny célja, hogy tapasztalati megélés útján jusson minél közelebb a reformáció lényege, mondanivalója az iskola diákjaihoz.

Bama.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk