Távozik Dirk Gerkens a TV2-től

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. április 3.

Interaktív

"Közös megegyezéssel."

Három év után közös megegyezéssel távozik a TV2-csoporttól Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója és igazgatósági tagja.

A médiacsoport által az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a társaság operatív vezetését Vaszily Miklós, az igazgatóság elnöke veszi át, aki a csoport stratégiai irányítása mellett ideiglenesen a vezérigazgatói feladatkört is ellátja.

A TV2 menedzsmentje a csoport piaci pozíciójának és piacvezető szerepének megerősítésén, illetve a fenntartható növekedés háttérfeltételeinek megteremtésén dolgozik a következő hónapokban - írták.

"Az elmúlt években felépített stratégiának köszönhetően valódi verseny alakult ki a kereskedelmi televíziók között. A mi dolgunk most az, hogy folytassuk a Dirk Gerkens és csapata által megkezdett munkát, és tovább dolgozzunk a nézők bizalmáért" - idézik a közleményben a TV2-csoport elnökét. Gergens a Facebookon annyival kommentálta az esetet, hogy "It's time for new adventures", tehát "Itt az ideje az új kihívásoknak."

Gerkens a legfőbb versenytárstól, az RTL Klubtól érkezett a TV2-höz, portréját még 2013-ban rajzoltuk meg.

Lám, a cápa - Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója pályaképe

A Marketing & Média szaklap hatodik éve rangsorolja a média legbefolyásosabb szereplőit, és ez a lista hatodik éve Dirk Gerkens nevével kezdődik. A német-spanyol üzletember tizenkét esztendeje vezeti a legtőkeerősebb médiavállalkozásként ismert RTL Klubot, és esze ágában sincs abbahagyni. Utánajártunk, miként lett Gerkens a magyar média legtekintélyesebb embere.

Figyelmébe ajánljuk