1173 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 14 beteg

  • narancs.hu
  • 2020. október 12.

Katasztrófa

Az aktív fertőzöttek száma 26 832 fő.

1173 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  38 837 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztatási oldal.

Az aktív fertőzöttek száma 26 832 fő.

1418 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 154-en vannak lélegeztetőgépen.

Elhunyt 14 krónikus beteg, így az elhunytak száma 968 főre emelkedett,

11 037-en gyógyultak már meg.

A tájékoztatás során arra hívják fel a figyelmet, hogy nő a fertőzöttek száma, és ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők és a lélegeztetett betegek száma is.

Emellett az általános óvintézkedések betartásának szükségességére emlékeztetnek, ilyen a maszkviselés, a távolságtartás, a fokozott higiéniai figyelem.

(korona.gov.hu)

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!