13-an haltak meg a hétvégén koronavírus miatt

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 20.

Katasztrófa

Több embert kell lélegeztetni, mint tavaly ilyenkor.

13 ember hunyt el koronavírus-fertőzés miatt Magyarországon a hétvégén, nyolccal többen, mint csütörtökön, ez a péntektől vasárnapig összesített adat – derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalról. 

Az elmúlt három napban összesen 1072 új fertőzöttet igazoltak, 593-mal többet, mint péntekre, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 231 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A Telex azt emeli ki, hogy többen vannak most lélegeztetőgépen, mint tavaly ilyenkor.

A 13 elhunyttal a koronavírus áldozatainak száma 30 136 főre emelkedett. A gyógyultak száma nő, jelenleg 780 465 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7630 főre emelkedett. 380 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. 

A beoltottak száma 5 859 814, közülük 5 571 043 fő már a második oltását is megkapta, 612 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A kormányzati portál hangsúlyozza, az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása náluk általában jóval enyhébb, ezért érdemes felvenni a vakcinát. Ma kezdődik az iskolai oltások második köre.

 

A magyarok többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk