21 beteg meghalt, 164 új fertőzöttet regisztráltak

  • narancs.hu
  • 2021. május 25.

Katasztrófa

Minden járványügyi adat javul.

Meghalt 21 beteg, és újabb 164 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A napi új fertőzöttek száma utoljára szeptemberben volt ilyen alacsony.

Az aktív fertőzöttek száma 101 537. Kórházban 1417 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 12 376-an vannak, a mintavételek száma 5 750 359-re nőtt, vagyis kevesebb mint 6400 tesztet végeztek el. 

Eddig 5 026 529 embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 072 940-en már a második adag vakcinát is megkapták.

 A legutóbbi járványügyi intézkedéseknek köszönhetően vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és az üzletek, éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozásoknak, de továbbra is minden olyan helyen kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben is. vásárláskor.

A szabadban tartott kisebb (500 résztvevőnél kevesebb) rendezvény bárki által látogatható. Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk