A borsodnádasdi polgármester szerint a helyi idősek otthonában élők több mint fele koronavírus-fertőzött

  • narancs.hu
  • 2020. április 12.

Katasztrófa

Az állami fenntartású idősotthon 41 fős.

"A mai napon Borsodnádasdot érintően koronavírusos esetek kapcsán döbbenetesen rossz híreket kaptam" – írta  szombat este a település Facebook-oldalán a polgármester. Közlése szerint hivatalos tájékoztatást nem kapott, így több forrásból is próbált pontos információhoz jutni a településen működő állami fenntartású idősotthonról.

Kormos Krisztián úgy tudja, hogy csütörtökön az állami fenntartású, az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézményhez tartozó borsodnádasdi idősotthon összes lakóját és dolgozóját tesztelték, az eredmények pedig azt mutatják, hogy "az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik, a 41 fős intézmény több mint fele érintett".

Közülük jelenleg négy beteget kezelnek – hivatalosan meg nem erősített információink szerint – Miskolcon a járványkórházzá átalakított Semmelweis Kórházban.

A polgármester hozzátette, a hivatalos tájékoztatás ellenére azért tartotta fontosnak a lakosság informálását, hogy még jobban figyeljenek a szabályok betartására, hiszen "nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be".

Kormos korábban már közölte, hogy négy lakó biztosan fertőzött. Szombattól hétfő estig kijárási korlátozásokat vezettek be a településen.

Figyelmébe ajánljuk