A Pesti úti idősotthonban végzett 500 koronavírus-tesztből 74 érvénytelen lett

  • narancs.hu
  • 2020. április 18.

Katasztrófa

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 9 nappal a mintavételt követően levélben tájékoztatta a történtekről a fővárost. „Ami a Pesti úton történt, annak következménye lesz” – mondta korábban a miniszterelnök.

Szinte minden napra újabb információ jut a Pesti Úti Idősek Otthona koronavírus-helyzetéről. Ezúttal a főváros színeiben Gy. Németh Erzsébet tett közzé egy videót a Facebook oldalán péntek este, amiben arról beszél, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által az intézményben végzett szűrések jó része érvénytelen lett.

Budapest főpolgármester-helyettesének állítása szerint az egyszerre végzett 500 tesztből 74 nem sikerült, miután túl kicsi volt a minta vagy kifolyt szállítás közben.

Mindez a mintavétel után 9 nappal, a postán beérkezett levelekből derült ki, így közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a hibát. Mindeközben az egyik hibásan tesztelt lakó, aki  korábban az otthonban maradt, koronavírusos tüneteket produkált. Gy. Németh közlése szerint az említett személyt akkor elkülönítették.

Figyelmébe ajánljuk