A WHO legalább szeptember végéig várna a harmadik oltással

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 4.

Katasztrófa

Előbb a szegényebb országokba kellene valcinát juttatni - véli a világszervezet igazgatója.

Minimum szeptember végéig moratóriumot vezetne be a koronavírus-elleni vakcinák booster-oltásaira Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója - írja a CNN.

A WHO-vezér szerdai sajtótájékoztatóján azzal érvelt, hogy a világszervezet korábbi célkitűzése szerint szeptember végéig minden országban legalább a lakosság 10 százalékát be kellene oltani, de ha a mostani ütemben haladunk, ez nem fog sikerülni.

"Az eddig beadott dózisok több mint 80 százaléka a magas vagy közepesen magas jövedelmű országokhoz került, noha a lakosságuk a világ összlakosságának kevesebb mint a felét teszi ki. Nem fogadhatjuk el, hogy azok, akik eddig a világ vakcinakínálatának nagyját felhasználták, most még többet használjanak, miközben számos országban még a legsérülékenyebb csoportok immunizálása sem történt meg" - mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus.

A közelmúltban Németország, az Egyesült Királyság és Izrael is bejelentette, hogy meg fogja nyitni a harmadik oltás lehetőségét a lakosság egyes csoportjainak, Magyarországon pedig augusztus 1-től már el is kezdődött a harmadik oltások beadása. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk