Annyi a beteg, hogy újra Covid-osztályt kellett nyitni Győrben

  • narancs.hu
  • 2023. október 27.

Katasztrófa

A Petz-kórház többi részlegén látogatási korlátozást vezettek be.

Péntektől külön osztályon helyezik el a Covid-pozitív betegeket a győri  Petz Aladár Egyetemi Oktató kórházban – írja a Telex. A Covid-osztályon a betegek nem látogathatók, de a kórház többi részlegén is legfeljebb csak fél óráig lehetnek bent a hozzátartozók. 

A lap emlékeztetett, a győri Petz-kórházban már korábban is szigorításokat vezettek be, a látogatóknak az intézmény valamennyi fekvőbeteg osztályán kötelezővé tették a maszkhasználatot, valamint a kézfertőtlenítés is kötelező. Most azonban újabb lépést jelentett be a vezetés:

„Intézményünk a Covid-19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt 2023. október 27-től határozatlan időre látogatási korlátozást vezet be. A Covid pozitív betegek ellátására külön osztályt nyitottunk, ahol látogatási tilalmat vezettünk be. 

Intézményünk Ápolási Osztályán Covid-19 megbetegedés okozta halmozódás miatt már látogatási tilalom van érvényben, a rendelkezés határozatlan ideig tart” – olvasható a kórház közleményében, amely kitért arra is, hogy a többi osztályon a Covid-fertőzések terjedésének megelőzéséért a látogatási időt fél órára korlátozzák, vagyis 14.00–14.30 között látogathatók a betegek Győrben. Ezen kívül egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet.

A jelenlegi járványhelyzetről szóló cikkünk itt olvasható.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elbocsátásba kezdett az Opera, sztrájkolót is kirúgtak

A szakszervezetek szerint az elbocsátások célja a megfélemlítés, az Opera vezetése bosszút áll olyan kollégákon, akik részt vettek a béremelést kiharcoló tavaszi sztrájkban. Hétfőn egyeztetésre várják Ókovács Szilveszter főigazgatót, és a felmondások visszavonására szólítják fel.