Átfesthették a Vikinget a baleset után
D_MTZ20190530001_top_story_lead.jpg

Átfesthették a Vikinget a baleset után

  • narancs.hu
  • 2019. június 11.

Katasztrófa

Az ütközés nyomait próbálhatták elfedni.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint átfestették a Viking Sigyn szállodahajó egy részét a Hableány tragédiája óta, írja az Index. Az értesülés szerint a baleset nyomait akarták elfedni.

A lap emlékeztet, hogy Dél-Koreában korábban kifogásolták, hogy Habelánnyal ütköző szállodahajó a baleset után gyorsan elhagyta Magyarországot. A hatóságok csak a hajó kapitányát vették őrizetbe.

A svájci bejegyzésű Viking Cruises tulajdonában lévő hajó közben visszatért Magyarországra, Visegrádnál horgonyzott le.

A Viking Crusies közösen tulajdonolja a Rogán Antalhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökséggel a legfontosabb dunai hajós céget, a Mahart Passnave-t. A Mahart Passnave legfőbb értéke a birtokában lévő 70 kikötő, ami rengeteg bevételt jelent.

Közben zajlik a Hableány kimentése Budapesten. Már csaknem az egész hajótestet kiemelték, még négy holttestet keresnek.

Már négy holttestet találtak a hajóroncsban

Csaknem teljesen kiemelték a hajótestet.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.