Az aluljáróban élesztettek újra egy 18 éves szívbeteg fiút

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Katasztrófa

Nagy szerencséje volt, a megmentéséhez a segítségére siető járókelők talpraesettsége is kellett.

„Az iskolából sétált hazafelé tegnap délután az a 18 év körüli szívbeteg fiatal, aki hirtelen összeesett egy budapesti aluljáróban. A beteghez azonnal több járókelő, köztük egészségügyi dolgozók is odasiettek és rögtön mentőt hívtak” – írja az Országos Mentőszolgálat a Facebookon. 

A tájékoztatás szerint a bejelentők a mentésirányító utasításai szerint megvizsgálták a fiút, aki ekkor már nem is lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján azonnal megkezdték az újraélesztést. Egyikük eközben a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt, amit így használni is tudtak.

A mentősök perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az aluljáróban összegyűlt tömeg aggódva figyelt. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a fiatal beteget kritikus állapotban szállították kórházba a mentők.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk