Az osztrák külügyminiszter is koronavírusos

  • narancs.hu
  • 2020. október 17.

Katasztrófa

Feltehetően az EU-tagállamok külügyminisztereinek luxemburgi találkozóján kaphatta el.

Megfertőződött a koronavírussal Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter - közölte szombaton Bécsben a külügyi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a tárcavezető "feltehetően" az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői luxemburgi találkozóján kaphatta el a fertőzést.

Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

Az osztrák külügyminiszternek nincsenek tünetei. Schallenberg szerdán részt vett az osztrák kormány ülésén, ahol mindenki a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselt. Ennek ellenére elővigyázatosságból szombaton az összes kormánytagon elvégzik a koronavírus-tesztet - közölte a bécsi külügyi szóvivő.

Letesztelik továbbá a külügyminisztérium és az osztrák parlament mindazon munkatársait, akikkel a miniszter a héten közvetlen kapcsolatba került.

Schallenberg összes jövő heti programját lemondták, így a hétfőre tervezett londoni utat, a keddi koppenhágai hivatali látogatást, valamint a görög és a ciprusi hivatali partnereivel csütörtökre és péntekre tervezett találkozót. (MTI)

Figyelmébe ajánljuk