Az ünnepekre vonatkozó szabályokat majd szigorúan be kell tartani

  • narancs.hu
  • 2020. december 4.

Katasztrófa

Az Operatív Törzs tájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy hétfőre döntenek majd a karácsonyi időre vonatkozó intézkedésekről.

Az Operatív Törzs pénteki szokásos sajtótájékoztatóján beszámoltak a korlátozások megszegése miatti rendőrségi intézkedésekről és Müller Cecília kommentálta a napi adatokat is, amelyek újabb szomorú rekordot jelentettek a halálozások számát illetően.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elsőként arról számolt be, hogy az elmúlt napon 296 maszkszabálysértőt találtak, kijárási tilalmat eddig 9165 ember sértette meg.

Müller hozzátette, hogy a gyógyultak száma is szerencsésen alakul, ugyanis 68 005 fő már meggyógyult, de sajnos magas a kórházban kezeltek száma még mindig. Az ő állapotuk különböző, van, aki általános belygógyászati, pulmonológiaai osztályon vannak, stabil állapotban, de 639-en vannak lélegeztetőgépen. Ez napok óta még mindig - enyhén - emelkedő szám. t legtöbb

Hozzáteszi, ezen a higiénés szabályok betartásával segíthetünk, mert a cél a megelőzés, hogy minél kevesebben kerüljenek kórházba.

A 189 elhunyt közül legtöbben szív-érrendszeri vagy daganatos megbetegeésben szenvedtek, és viszonylag sokan, 1/3-uk valamilyen anyagcsere-betegségben, elsősorban cukorbetegségben szenvedett. Müller felhívja a figylemet, hoyg mindneki nagyon figyeljen oda az alapbetegségére, és tartsa karban azt.

A karácsonyra vonatkozó szabályokról hétfőre születik döntés. Ezeket majd akkor is szigorúan be kell tartani. Főleg azért, mert most sem csökkennek a számok.

Müller hangsúlyozza, az egészségügy működik. Mindneki számára biztosított lesz az ellátás. Minden kórházban kezelnek koronavírusos beteget, de az összes helyen rendelkezésre állnak a lélegeztetőgépek, gyógyszerek, szakemberek, akik a lehető legjobb ellátást biztosíthatják a kórházba kerülőknek.

Körülbelül 1200 fő kirendelt orvos van jelenleg - teszi hozzá.

Müller Cecília hosszasan beszélt arról, hogy a gyógyászati szolgáltatások is működnek, a gyógykezelések is elérhetőek annak ellenére is, hogy a közfürdők látogatása egyéb esetben tilos.

A karácsonyi ajándékok vásárlásakor azt javasolja: otthon döntsünk, és céltudatosan, csak a kiválasztott üzletbe menjünk, ne fogdossunk társakat. Ha lehet, vásároljunk interneten, mert minden tömegbe való belépés kockázatot jelent.

 

Figyelmébe ajánljuk