Speciális látogatószobát hoztak létre a Országos Kardiológiai Intézetben

  • narancs.hu
  • 2020. december 4.

Katasztrófa

A cél, hogy az adventi és ünnepi időszak alatt is találkozhassanak a kórházban fekvő szívbetegek a szeretteikkel.

Speciális látogatószobát alakítottak ki a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

Az intézmény tájékoztatása szerint a helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta, ahol az adventi és ünnepi időszak alatt a kórházban fekvő szívbetegek - a látogatási tilalom alatt is - találkozhatnak szeretteikkel.

A kivitelezés lényege, hogy egy kétbejáratos teremben plexifalakkal leválasztottak egy szobát, így a hozzátartozók úgy tudnak az ott kezelt gyerekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat.

A látogatóknak ehhez nem is kell belépni az épületbe, ugyanis a kórház Fehér Holló utcai bejáratnál található két üvegajtó közötti zsilipes részt alakították át "betegsimogató" szobává. A bent fekvő páciensek egy másik ajtón lépnek majd be a szobába, amelyben egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Mert mi nem csak szívvel, hanem lélekkel is dolgozunk, és a járvány alatt sem feledkezhetünk meg arról, hogy nem csak koronavírussal fertőzöttek, hanem szívbetegek is vannak.

- írják a közösségi oldalukon.

Az intézmény december 5. és január 5. között minden nap 12 és 16 óra között, fél órás beosztásban teszi lehetővé az itt gyógyulóknak, hogy találkozhassanak szeretteikkel.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Figyelmébe ajánljuk