Észak-Korea közölte a WHO-val: náluk egyetlen koronavírus-fertőzött sincs

  • narancs.hu
  • 2021. június 22.

Katasztrófa

Keresték, keresték, de csak nem találtak egyet sem.

Észak-Korea közölte az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), hogy 30 ezer ember tesztelése után sem talált egyetlen koronavírussal fertőzöttet sem - adta hírül kedden a WHO.

A világszervezet jelentése szerint Észak-Korea június 4-e és 10-e között 733 alanyt tesztelt, közülük 149 influenzaszerű tüneteket, vagy súlyos légzőszervi fertőzést mutatott.    

A szakértők kételkednek abban, hogy egyetlen koronavírussal fertőzött ember sincs Észak-Koreában, mivel az ország egészségügyi rendszere meglehetősen szegényes, ráadásul a világjárványt nagy valószínűséggel elindító Kínával - fő szövetségesével és gazdasági támogatójával - határos, a határ pedig nincs lezárva, van határmenti forgalom.

Járványellenes intézkedései sorában a kommunista diktatúra szigorúan korlátozta határain a közlekedést, az áruforgalmat, turistákat nem enged be a területére és külföldi diplomatákat tessékelt haza. A bezárkózás tovább terheli a súlyos gondokkal küszködő gazdaság működését, és már komoly élelmiszerhiány fenyeget. Kim Dzsong Un észak-koreai vezető mindazonáltal a múlt héten közölte, hogy egyhamar nem nyitja meg országa határait.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk