Elhunyt újabb 83 beteg, 1048 fővel emelkedett az azonosított fertőzöttek száma

  • narancs.hu
  • 2021. február 3.

Katasztrófa

3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 269-en vannak lélegeztetőgépen.

1048 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 370 336 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma 85 313 fő.

3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 269-en vannak lélegeztetőgépen.

Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 739 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 272 284 fő.

A kormányzati közlés szerint eddig 247 270 fő kapott oltást, közülük 75 036 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Csütörtöktől a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos értesíti. Minden háziorvosi praxisból 6 idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezen felül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert.

(koronavirus.gov.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.